Vi är mitt bland skurar och solsken. Chokade av mörkrets intrång river vi i lådor efter pannlampor och reflexvästar. Men än växer det och dimman över åkern är magisk. Det blåser och man andas. Friskhetens tid är nu. Bokens tid är nu.

Mitt knä är ostabilt i sidled. Det är skit. Det knäpper till och smärtan slår till som en bomb som är över på nolltid. Men ändå en explosion. Jag har fuskat men rehabträningen i dessa byggtider, det är bara att erkänna. Men säg den som inte måste bättra sig. Tretton veckor kvar till Orsa och där vill man avlasta skuldrorna med lite skejt, vilket i dagsläget skulle vara helt omöjligt. Jag kan springa, sprang idag på MTB spåret när grabben cyklade och det borde vara bra med den ojämnheten. Men att skjuta undan en kartong åt sidan, nono. 2 rehab pass i veckan plus löp & söndagsstyrka på öis borde göra susen. Det blir 26 pass rehab. Sen skejt.

Paolo Roberto den vitt brett omtalade har skrivit den bästa koden för kroppsträning för alla människor(förutom dom som sysslar med sport på elitnivå). 15min träning om dagen med kroppsövningar är kanon. Lika enkelt som genialt. Bra knäövningar hittar man på youtube. Inga ursäkter.  Det är ingen ursäkt att man bygger ett hus om man sedan måste gå runt och halta i det.

Livet kretsar speciellt runt två ting. Det första är Avundsjuka och det andra är  Förlåtelse. Kan man lära sig insikt i dessa två så har man goda möjligheter till ett brett och rikt liv. Det värsta man kan hamna i är den så kallade Lynchmobben. Där råder lite insikt, inget djup och definitivt ingen förlåtelse. I fallet Paolo Roberto kan man fråga sig, kan man förlåta, i lynchmobben måste förövaren dö. I det här livet måste man lära sig förmågan till att vända blad och inte låta missunnsamhet, bildningsbrist eller avundsjuka stå i vägen. Det är inte enkelt. Det är heller inte enkelt att vara människa. Det är ingen slump att historien om Kain och Abel kommer tidigt i Bibeln.

Vi går vidare, mot skejt.

 

Familjens uppställning. Blått är färgen.

Det ska börjas i tid.

IMG_1608