080920

September och vindstilla. Inte ett moln på himlen och månen, denna lilla underliga saken framme på förmiddagen. Det ultimata vädret. Svalt och soligt. Det gäller att njuta NU! NU! I slutet på nästa månad är det November och självmordstankar. Sen kommer Orsa. Det är tradition nu. Vad ska man laga i år? Pannbiff, potatismos och stekt lök. Vill egentligen åka Trysil, som förr men alltid ska man se ett grässtrå på andra sidan. Min släkt kommer ändå från Orsa så borde ha dragningskraft dit, vilket ja har. Men barndom, vi bär med oss den.

Överlever man tills dess så har man alla möjligheter att också få uppleva julen. Man lever länge på en helg med det gänget. Smyg ryck och bastu. Torkskåp och termobälten.

Men snacka går ju. Det ska göras också. Överlevnaden måste ske både känslomässigt och ekonomiskt.

Sprang in i en målarbutik för att hämta en undanlagd färgburk. Glömde panzarskölden i bilen och gick rätt i Försäljarens våld. Lite höga ambitioner kryddat med osäkerhet ger doftspår. En varg letar svaghet. En våldtäkt.  Med byxorna nere var det bara att hoppas att det inte skulle svida allt för mycket. Med två HINKAR färg och penslar i varenda ficka så fick ja förnedrande be förövaren att öppna dörren åt mig. Då var det inte ens rätt färg bör tilläggas.

Men lika glad är man för det och spurtade in på Ica. Överallt, Arvid Öhrn Arvid Öhrn. Jag betecknar det hela som en saga. Lite tradigt och förutsägbart. Vi måste ändå erkänna att vi är lite trötta på alla hans ständiga framgångar vid det här laget. När andra silar sand gärör vissa vid guld. Om och om igen. Alla, kanske inte alla men många kunde se det här undermedvetet komma. Han har det.  Och ju mer han tränar ju mer får han. Är helt övertygad om att Toppen ligger framför oss. Den här resan engagerar fler än honom. The best is yet to come. Nu kör vi och så vidare.Det är en kollektiv process det här. Livet. Holaveden är en av fler noder i nätet.

Hör på radion att vi ska krossa gängen. Vi ska vad? Blir mer än uppenbart irriterad. Samhället ska tydligen krossa gängkriminalitet och våld. Det våld som till största delen utförs av unga pojkar av utländsk härkomst. Hallå. För det första så ska vi inte krossa några gäng. Det är bra för en människa att vara del av ett gäng. Det bästa är att vara del av flera gäng. Sen måste det påpekas att kriminellt är det som makten bestämmer att det är. Vad som är bu och bä. Vad det handlar om är att Genen ska fortlöpa vidare. Där har vi gått från en till två. Två lever inte vidare utan måste bli tre sen fyra och så vidare och där har vi gänget och gänget blir gängen. Där ska vi vara. Vad vi som samhälle ska styra är att se till att gängens produktivitet Gagnar stammen på lång sikt. En människa födds outvecklad och måste upprepade gånger utföra observerade mönster för att ta sig vidare. Omgivningens mönster. En bra omgivning är ett bra mönster.

Människans problem är att det är svårt att leva. Livet är hårt och tufft och behovet finns att göra det lite lättare och lite mer humant. Det jävliga är att största delen av tillvaron består av problem. Problem som vi inte löser själva utan vi måste för att överleva tillhöra olika gäng. En familj ett gäng en släkt flera gäng och så vidare. Församling är ett annat vackert ord by the way. Maffia är bara ett annat. Människan gör inget annat än att gruppera sig i gäng. Det är lika programmerat som ålen som vill till havet.

Det är skrämmande att höra folk som snackar skit. Som om problemet är att gäng säljer det som på Svenska kallas knark. När problemet är att människan är destruktiv i sin natur. Hur styr man det? Frågeställningen bör vara hur lindrar man människors lidande? Traumat börjar när vi födds. Helt utlämnade till andras försorg. Vi utvecklar kemiska beroenden. Det kapitaliseras. Det är själva vägen. Gäng är förutsättningen för fortsättningen.

 

Lag och ordning med tvång är förlegat. Vi måste hitta vägen för stammens fortlevnad. Svaret ligger bakom ordet Varför?

Gäng är bra och nödvändigt. Följande ska förklaras på Holaveden under hösten: Varför konflikträdsla är bra. Varför våld är bra och varför knark är ett hatets begrepp.

För denna gång, du är sjuk i huvudet om du tror att GÄNG är ett negativt laddat begrep och du blir fattig om du inte kan säga nej till människor som inte har ditt eget bästa i blickfånget. Du måste skämmas Johan. För hundan. Fem penslar. Till det lilla huset. Aj aj.

 

 

1 kommentar

  1. Är det en blivande klanledare vi ser här i Johan Palmer?

Lämna ett svar

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑