Youtube klipp, fusk! Då får man sätta sig i fåtöljen för bättring. Det är sen gammalt, fast förr var det en fröjd om det överhuvudtaget var ett inlägg. Säga vad man vill och vad man måste, det är skönt att vara del i nåt som flyter på. Man får tacka Jens för förhalningen. Hoppas han får en kanon vinter.

Hösten kommer där borta och snart är den här. Stuvade kantareller och mörkrets intåg. Kräftor. Ljust bröd brännvinsost. Det har varit varmt klibbiga dagar. I eftermiddag åskregn. Såg hela skådespelet från garageöppningen. Intensivt, kraftigt, mäktigt. Vit vit över Vättern. Åskknallar. Blixt. I omvänd ordning förstås.

Sprang över kaxholmen vid åttatiden. Lite stel lite kantig men det mjuknade till. Mycket av bebyggelsen i Gestra håller högsta kvalitet. Gud sitter som sagt i detaljerna. Finns ett trä hus, Stort, klassiskt, symmetriskt. En fröjd för sinnena. Ståtlig granittrapp. Precis i den hänförda passagen så glimtar det svarta förbi. Det där som skiljer verkligheten från drömmen. Den där tuschen i häcken som sätter rytmen på prov och låter tiondelar rinna undan. Stuprörsanslutningar ovan mark i plast. Totalt förbjudet. Sol och plast dansar aldrig tätt intill varandra. Plast lämnas bäst under grusnivå och ovan mark är det gjutjärn alt rostfritt tills en lövsil ansluter i höjd med panelen och sedan tar stupröret vid. Det är inte mycket som någonsin uppnår gudomlig status. Få hus gör det. Behöver heller inte göra det men alla som levt vet vad likgiltighet kan föra med sig.

Man måste bry sig. Grabben körde sitt första cross KM. Efter ett bra första heat så blev starten på andra sämre och stress kan göra att man välter i en kurva. En fröjd att se dom tårarna.

Minus på sömnkontot. Man får jobba sig ikapp.

Tänkte lägga upp nån bild från huset men dom är i mobilen så det får bli en annan gång.

Ses hörs och allt det där.

/Johan