Dagen före är ibland bästa dagen. En del av själva upplevelsen. Lite förväntan lite anspänning. Det finns minst lika många dagen före som dagar. Lite lika lite olika. Julafton en klassiker, ett barns förödelsedag också, fast måste tilläggas lite på väg ur hypen. Kanske för att han börjar bli rätt gammal nu men också att presenter nu förtiden är fram diskuterade. Men ändå, man kan vara lite spontan lite rolig. Midsommar  och allt ljus och allt grönt.

Det finns plats för lite slump i år. En oväntad händelse kommer flygande och man tar den och ser vart det landar. Ska väg till Röttle och promenera med ett par vänner. Äta sill ute i naturen, kanske en nubbe i en glänta. Hem förberedd grillning. Kanske en tur upp på Vistakulle. Kanske ett spel. Man vet aldrig riktigt vad som händer. Vin möjligtvis.

Det är intressant hur saker börjar. Vi kan inte få nog av historien bakom. Helst ska den vara väl förpackad. Som hur Alsgaard blev en vinälskare. Det var i Paris på nittiotalet. Han visste inget om vin. Men ändå han var i vinets land med stort F. Hittade två snygga flaskor missade att det tillkommer en nolla på grislappen och sen under julledigheten så BOOM! Det var som att fightas med Dählie under  en femmil. Ett rivigt motstånd som bet sig fast och på den vägen gick det sen.

Sommarpratare börjar. Först ut Greta andra ut UL. Har precis läst åttahundra sidor dagboksnotisar av UL. Det är bitande. Det är okej varken mer eller mindre. Men den har sin dragningskraft. Som vinet.

Du paddlar runt landsjön på mindre än två timmar. Om du vill. Blev inte så frälst som ja trott men rekommenderar aktiviteten. Löpning däremot, vilken känsla. Formen dock inte det minsta tillfredsställande. Det är lite för ansträngande. Måste traggla med det där. Ont gör gott, som ett omvänt vin.

Vi hörs i mörkare tider.
/Johan