Påsk 2020. Bygger hus med sjöutsikt och hänger på motocross banan. Man har lite att klaga på. Det är många som har det värre. Tog en paus och stack till berget för att springa milen med Arvid. Vi stötte ihop med Jocke Larsson och det blev riktigt trevligt. När stigarna är som bäst. Nåt träningspass i veckan får det bli, man får liksom hålla sig flytande.

Bygger ett väldigt litet och komprimerad stuga. Man får tänka allmoge.Tankeverksamheten kring planlösningen är släppt nu, tror jag skulle gjort en grej annorlunda men nu är kantelementen satta. Snart rullar betongbilarna in och verket levereras. Ska börja måla. Ser fram emot det.

 

Att välja färg är spännande. Slamfärg utomhus men på knutbräderna? Linoljefärg är populärt nu, igen och kanske alltid. Den naturligt vackra. Det blir också fantastiskt vackert. Ska man måla med det utomhus så måste det vara zink i och virket måste vara hyvlat. Det finns krafter i min bekantskapskrets som vurmar för husets kvalite så till den grad att de erbjuder att hyvla upp mitt virke och måla det åt mig. Tvekar ändå, det lutar åt en vit alkydfärg. Det fiffiga med linoljefärg utomhus är att man kan underhålla det genom att lägga över ett vax med en svamp. Det är en liten kamp mellan det naturliga och det konstgjorda. Att det har diskuterats över ägg & sill må ni tro.

Det finns en romersk katolsk tradition som finns kvar inom oss. Det som man kallar Naturrätten. 
Det har sina rötter från Aquino. Man kan utläsa Guds avsikt genom att betrakta skapelsen. Skapelsen är en guide till hur vi bör handla. Ruttnar träet upp om vi stryker det med en plastfärg så var det aldrig guds avsikt att det skulle vara där ifrån första början. Sanningen är att det går alldeles utmärkt att ha en plastfärg på trä om man bara behandlar träet med en penetrerande olja först. Man måste fylla ut porerna så man inte lämnar en grogrund till förfall. Saker måste göras på rätt sätt. Det är Guds avsikt och alla vägar bär till Rom. När ting är så finns det också ett bör. Gud är svaret på varför. Tanketradition är ett vackert ord.