Det är kallt och omständigt med snö. Inte alltid så lättvallat eller välpreparerat för den delen. Ofta isigt. Onödigt kallt. Leon Festinger sa något i stil med att man kan intala sig själv att dom druvor man inte kan nå är sura. Genialt. För vem vill egentligen skrapa en bilruta. Den kognitiva dissonansen med vindruvorna är något som både Aisopos och La Fontaine sägs ha skrivit om innan Festinger men kan spåras så långt tillbaka som till den assyriske kungarådgivaren Ahiqar i Nineve. Det är skit med snö. Höst däremot.

 

Fredag. Ikväll blir det dans och sen räkmacka. Man tackar. Som man bäddar får man ligga. Det är sen gammalt. Vi önskar iallafall en trevlig helg till alla er som läser bloggen. Det är rätt imponerande att ni läser. Det är iallafall en sida som inte skriver om bomber eller ett budgetklädkedjan byter vd. Det är alltid nåt litet, kanske ett frö som man kan ta vidare. Vad ska Arvid göra åt sitt ben egentligen?

Blir det någon resa?

Min flickvän ska plocka hit sin favoritkudde. Hon bebor sig. Det är hjärtligt. Man får skärpa till sig. Har handlat, köpt färsk torsk. Pankopanerad torsk, gräslöksmajonäs och kokt broccoli. Vem vill inte bo i ett sådant hem? Hur länge sen var det man gjorde carbonara? Får bli snart.

Åka rullskidor?

Vi får se.