Klimatpunkare

Sitter och nynar på en gammal textrad från min tonårstid. Får inte riktigt till det. Osäker på om ordföljden är den korrekta. Min älskling har ett hjärta av snö, det smälter lika lätt som isen i drinken som hon lämnat baren. Det är en mina absoluta favoritlåtar. Blir känslomässigt påverkad av den bara av att fantasera om den inuti mitt huvud. Helt otroligt. Man är så påverkningsbar.

Kommer ni ihåg när man var kring tjugoårsåldern strax därefter? Kvinnorna var fasta som köttstycken, lönen låg kontot och varje helg var ett äventyr. Bodde i en sjukt liten röd stuga sjukt långt ut i skogen och körde en stor chevrolet. Rena grogrunden för en framtida klimatskeptiker. Vit, manligt kön och  smått sexistisk och säkert ett flertal mindervärdskomplex. En framtid som högerextrem och kristet konservativ.  Den självutgivna biografin får en så punkig titel som ”Säger ni för så säger ja emot.” 200 sidor lösryckta bibelcitat och förnekelse.

Det ja kommer att tänka på när ja nynar på låten är när man kom hem i den där stora jeepen en fredag, slängde av sig blåkläderna och på med Billabong shorten och blanda en nästintill överfull drink med gin, cava och grapetonix och dansande till melody club så fyllde man på is för att i nästa sekund komma på att man skulle duscha och när man kom ut ur duschen så hade isen smällt och drinken runnit över och man fick torka.

Men Nu när ja tänker efter så rann det väl aldrig över? Visst isen var smält med det hade aldrig runnit över. Vad ja minns? Är det så att is som ligger i vätska inte ökar själva volymen när det smälter?

Al Gore sa att delar av Manhattan och halva Florida skulle stå under vatten. Nu har en domstol bestämt att man inte får visa hans film (som han fått nobelpris) i England utan att först förmedla dom nio vetenskapligt belagda fel som  filmen innehåller. Vad är det med britter?

Och danskarna säger att enligt deras mätningar så smälter inte grönlandsisen? Hur är det möjligt? Skåne ska ju snart ligga under vatten? I varje svensk kommun finns en klimathanterare som sysslar med uppgifter som kanske helt saknar grund.

Jävla britter och danskar. Dom ska va så extremt punkiga.

Ibland antecknar man saker på mobilen som man ska kolla upp. Har en notis där det står klimat. Tycker det visar tydligt hur insatt man är i ämnet. Men vill ändå säga att ja kollade upp det och att ja hade fel. För hade ja tvingats att chansa så hade ja svarat väder. Men väder och klimat är inte samma sak då klimat är sammanlagt väder under trettio år. Hur var Vasaloppet 1979?

Iår lär det väl inte bli nåt på grund av alla som köpt elektronik från Kina under åren. 2020 året utan vinter. Borde gå och lägga mig, men vad spelar det för roll om vi som Rockström säger sitter i ett plan som är på väg att störta. I mitt sinne är Vasaloppet inställt.

Kanske skulle skita i att gå till jobbet imorgon? Dieselbil dit, grävmaskin diesel, krossade stenar  från Barnarp.Vilket klimatavtryck. Anläggningsbranchen lägger ner Onsdagar för att rädda klimatet, allt betalas av en rädda planeten fond betald av den rikaste procenten av planeten. Eller den räddaste procenten av planeten?

Skit samma, vi kör vidare. Vi är som vi är. Punk.

 

1 kommentar

  1. Min älskiling har ett hjärta av snö, så skört och vasst som skaren. Och det smälter lika lätt som isen i drinken i glaset som hon lämnat i baren.

    Enorm textrad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2022 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑