¨Somliga dar
Tar jag in vad jag hör
Det går kvällar ibland när jag inte
Ens undrar vad du gör
Det är ibland som förut
Ibland har jag känt att jag duger
Jag har hämtat och samlat ihop
Nog med kraft att gå ut¨

Det är viktigt att tänka igenom vad man lägger tid på. Har man fokus på att bli en bättre löpare tror jag det är viktigt att optimera från sina egna förutsättningar. Det gäller inte bara att få till rätt mängd, rätt pass och rätt återhämtning. Jag tror även det är viktigt att lägga ner rätt mängd energi på varje pass. Vilka ska gå fort, vilka ska gå långsamt, när ska man vila. Det är skönt att ha någon som säger åt en vad man ska göra men samtidigt tror jag det viktigaste är att man bestämmer själv. Igår kväll stannade jag hemma efter jobbet och åt en påse Polly, det var gott. Jag har tro på att jag blev en bättre löpare av det beslutet på nåt sätt.

Min kropp har sagt ifrån i veckan. Jag blev lite för sugen, lite för het. Det var läge att vila, och det är läge med ett avbrott i form av ett träningsläger i Orsa. Det ska bli himla roligt att få dela säng med Hubbe igen. Senaste veckan har jag haft en liten tanke på att inget ska vara slentrian, utan varje träningspass ska fylla ett syfte. Jag har dessutom fokuserat lite på tekniska detaljer, varesig det gäller lätta distanspass, intervaller eller armhävning. När man ändå gör något, varför göra det halvdant. Det blev 40st armhävningar totalt, inte i närheten av vad sub 30:01-olle gör dagligen enligt hörsägen. Men i Orsa blir det bara fokus på avkoppling och fylla på med många träningstimmar. För varje timme man petar in blir man mer genomtränad och det långsiktiga målet med den resan är att jag ska tåla mer löpträning i januari.

¨Jag ser dig fortsätta nu
Med varsamma kliv
Jag ser dina drömmar sakta lossna
Från mitt liv
Jag har saknat en vän
Jag har varit på krogar och barer
Det har hänt att jag ljugit och sagt
Att jag måste gå hem¨

Flygresan är bokad. Jag firar min födelsedag på en annan kontinent för första gången i mitt liv om inget oväntat dyker upp. Det kommer bli väldigt roligt, hoppas jag. Men det gäller att vara förberedd, se till så att baksidorna håller och gör dom det tror jag det kan bli riktigt bra senare på vårkanten. Kanske en halvmara i Italien, vi får se vad vår reseledare lägger fram i förslagslådan. Om man blickar fram ännu mer ser jag fram emot att få se solen igen, springa i shorts, sommarregn och inte det genomdeprimerade göteborgsvädret som man fått uppleva senaste veckorna.

Alles gut

/ örnen