Tjena. Arvid här igen. Eftersom gårdagens inlägg var så kass fick jag förnyat förtroende omgående. Tur det. Svårt att skylla bort ett dåligt inlägg, Palle hade ändå inte köpt det. Jag somnade helt enkelt. 16×600 meter är ett hårt pass om man tar i. Några kvällstankar hinner jag pränta ner idag istället innan jag somnar.

  • Jag ser ett växande problem på internet, framförallt bland influencers som jag följer och som marknadsför sig som löpare. Somliga vill skönmåla sina resultat, alltså skriva att man är bättre än vad man är helt enkelt. Detta är ganska komiskt eftersom resultat och resultatlistor är typ det enklaste att hitta och då får man svart på vitt. Man är inte bättre än sitt senaste race är en klyscha som faktiskt stämmer. Jag sprang 32:34 i Norge för två veckor sedan, bättre är jag inte helt enkelt oavsett vad man tidigare gjort. Vi får se hur bra jag är på lördag när det är dags igen.
  • Ett marathon är aldrig lätt. Inte ens när man springer långsamt är 42 kilometer lätt. De som säger något annat ljuger.
  • Marklyft är bra grejer.
  • Kanye West har släppt ett album som handlar om Jesus. Det är väldigt bra.
  • Om man låtsas dansa balett till klassisk musik blir det ganska bra rörelseträning och träning för kroppskontroll. Känner mig mjuk och go i höfterna idag. Kanske borde börja på dans som ett komplement till löpningen.
  • Även om jag jobbar med att sälja löparskor vet jag inte vilka skor jag ska tävla i på lördag. Mina vanliga tävlingskor är för utslitna, alldeles döda i sulan. Mina terrängskor är rätt goa men vet inte om det behövs en terrängsko riktigt, det hänger lite på vädret. Regnar det så behövs nog en sula med lite grepp, annars räcker det med vanliga. 19 kilometer är långt, vill inte ha nåt för tunt men vill samtidigt inte ha något för tjockt och tungt. Beslut kommer att fattas närmaste två dagarna och jag låter er veta givetvis.
  • Om man tycker det är lite kämpigt med träningen på kvällarna nu när det blivit mörkt är mitt tips att bestämma plats och tid med ett gäng. Igår blev vi 6 st som sprang 15 kilometer tillsammans, det kändes inte alls jobbigt.
  • Tips nummer två är att inte äta äppelpaj precis innan man sticker ut och springer 15 kilometer med sina 6 kompisar.
  • Tips nummer tre är att ändå baka äppelpaj. Hur gott? Saknar äppelodlingarna hemma i kaxholmen varje gång jag ser ett äpple.

Förra veckan hade jag 100km. Det var första veckan med tresiffrigt sedan jag skadade mig 6e juli. träningen såg ut som följer.

Måndag – 11,5km distans
Tisdag – 8×75-60-45, tot. 19,5km
Onsdag – 8,5km distans
Torsdag – 3x3km tröskel, tot 17,5km
Lördag – 5x4min + 6x2min, tot 17km
Söndag – 27,5km

Kan jag få till ca 10 veckor till med liknande träning tror jag att jag är bra igen. Kruxet är att det sällar blir som man vill.
Allt gott.
/örnen

Jag och Olle efter 27 km i söndags. Nu har han feber. Stackarn.