Holaveden show

Vi hade det lite på känn dagarna innan. Skulle det vara möjligt att fylla pallen med holaveden. Jag, Oskar och Robert. Alla har varit på pallen tidigare, nu gällde det bara att allt skulle stämma så vi hamnade där samtidigt.

Kort om loppet. Jag och Oskar höll ett högre tempo än övriga fältet och fick därför en lucka tidigt i loppet. Senare rullade jag ifrån och gick i mål strax över en minut före Oskar. Ett kontrollerat lopp som jag är väldigt nöjd med, både tiden och känslan. Men det var dramatiken där bakom som var det intressanta. Ut från elljusspåret ser man att Robert kommer i rygg på dolla. Det ser ut som de joggar. Pratar lite med varandra, kanske har de bestämt att bara ta det lugnt in i mål var min första tanke. Nej, nej, nej. Så fel jag hade. De är ju helt sönderkörda båda två, på stapplande ben springer de in på ÖIS-gården sida vid sida. Robban avgör med en långspurt som Dolla inte har en chans att svara på och en trippel för holaveden är ett faktum.

Det må låta löjligt men jag tror det blir en dag att minnas när vi bli äldre. Bilder förevigar. Sen kan vi sitta där på ålders höst och ljuga om hur bra vi va.

Återigen, och jag vet att du läser detta, tack Peternilsson för ett kanonfint arrangemang! Det är sån glädje att komma till ÖIS-loppet, och igår kände jag varför. Det är så avslappnad stämning, bara gå runt och tjöta med alla som är där är halva grejen med loppet. Det var svårt att åka hem igår, känslan är att man vill stanna kvar och hjälpa till att plocka ihop. Hur många lopp känner man så med? Men strax efter prisutdelningen var klar såg jag att fyrhjulingen med snitslarna från banan  kom tillbaka och borden på gårdsplan hade redan fällts ihop. Sammansvetsat funktionärsgäng det där. Ett tips är bankett, lite mat och dryck senare på eftermiddan så man kan stanna kvar och tjöta hur länge man vill. Kanske när loppet firar 10 år? Tänk vilken lördagskväll det skulle bli!

Jag nämner Eluid Kipchoge lite kort, ni har säkert följt det på egen hand. Ett riggat maratonlopp på 1:59:40, första gången någonsin någon springer under två timmar. Oavsett om det var riggat med harar som byts ut och med den ”perfekta banan” tycker jag det är riktigt ballt, kanske det häftigaste som hänt inom löpning.

1:59:40.. herregud

/ örnen

6 kommentarer

 1. ”Makitan” kommer att göra sig bland brödrost samlingen..!🏆
  Grattis till segern och Holavedens trippel💪💪💪

 2. Du har alldeles rätt med det där om äldre dagar. Grattis men som vanligt har jag svårt att hitta resultat. En länk, tack!

 3. Gött Arvid! Imponerande att du småpratar med grabbarna som filmade dig längs hela Berg-backen upp💪

 4. Peternilsson

  2019-10-15 at 3:23 e m

  Stort grattis till ett grymt lopp.
  Det är alla ni löpare som ska ha ett stort tack att ni kommer till öis och tröttar ut er år efter år.
  Bankett låter trevligt. Tål att tänkas på

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑