Säg den tid som står still. Säg den som inte lever av att äta. Se din morgondag framför dig. Snart är den bakom dig. Hjulen rullar, ta mig i hand så kör vi. Vi kör med full kraft framåt för att ha något gott att se tillbaka till. Nutiden i framtiden för att gårdagen ska ses förnöjsamt. Det är så ja ser det.

Säg det som går som man tänkt sig. Det blåste idag, rätt rejält. Det såg man på flaggorna. På Vättern blåste det ännu mer kändes det som. Hur det skulle va möjligt vet ja inte men det kändes så. Kräftfiske. Det är på rutin nu. Vi börjar alltid med kanelbulle, kaffe och en massa snack. Det gör vi bra, det kan vi. Snacka och fika. Fiska nja, mer tveksamt där.

Förra helgen var det 40års fest i kombination med kräftskiva. Det var tjo och tjim,,bugg och allt som hör därtill. Resultatet blev en rätt slitsam Söndag. Drog ut på landsjön och la i ett nät vid lunchtid för att samla ihop betesfisk för att fiska kräftor ihop med ”Biffen” under veckan och att lägga grunden för en lugnare och mysigare kräfttillställning. Under eftermiddagen blev man ju trött och mätt. Slumrade med flickvännen i famnen. Det blev kväll. Det blev rullskidsintervaller med PeterNilsson och styrkepass med Öisarna. Det blev mörkt. Väldigt mörk på sjön kan ja lova. Pannlampa och en helvetes massa fisk som trasslat in sig i nätet. Det blev plågsamt. Jesuslikt med fisk alltså, man är nästan förvånad att man lyckas ro ut i den sjön utan att slå ihjäl någon.

Åter till stormbyarna på Vättern. Det blåste kraftigt syd-väst. Flötet pressas kraftigt av vinden mot norr. Vi anländer söder ifrån. Tar ett kraftigt tag om flötet ifrån fören och linan går rakt upp i propellern och går av. Rent åt helvete, med burar kräftor och allt annat. Förbannat. Men det är lugnt bara vi håller tyst om det och går vidare. Kan man tänka. Vi har fått tillräckligt med kräftor så vi klarar oss. Men aj va det svider bara man tänker på det.

När ja tänker efter så har det hänt oss förut. Den gången hade ett flöte slitigt sig av en storm. Vi draggade brosan i dykarmundering efter båten en halvtimme. Den gången var det lyckosamt. Vi får se om han svarar imorgon när ja ringer.

Vi är fiskesopor.. Det är bara att erkänna. Men kräftskivor brukar vi lyckas med. I år är det nerbantat. Tre kvinnor tre män. Prosecco som fördrink. Sill, mandelpotatis, ägghalvor, knäckebröd med smulad Västerbotten. En nubbe Skåne. Lager öl. Levande ljus i växthuset. Det blir en massa snack a la historier från förr och spånande om framtiden. När det är riktigt trevligt och hemtamt då kommer kräftorna, cheddarost paj, grönsallad, baguette och grevé. En flaska rött från dom franska slätterna. Lite bra musik i bakgrunden. Kaffe, bär och glass. Ett litet glas orangebrunt gjort av resterna från en cidertillverkning. En stjärnhimmel och vi går hem hand i hand.

Sedan är det söndag, intervaller med PeterNilsson.