Mat, mat, mat. Hela tiden mat. Leta rätter, handla, laga, äta. Om och om igen. Livet är ett återupprepande. Kan vi ta och kolla upp vad bloggläsarna gillar att förtära en vardagskväll efter ett gott och svettigt träningspass?

Ikväll åt ja rester från igår. Det är en favorit. Grunden var vanlig pannkaka fast med hackad persilja. Sedan tog man grön sparris som man kokt med lite salt och socker och lät 2-3 sparrisar bli inrullade i pannkakan. La alla ihoprullade pannkakor i en form, hällde över en sås av smör,mjölk och vetemjöl. Toppade allt med lite ost och gratinerade. En bra grej att micra efter att man bränt rejält med kalorier på asfalten.

Ett annat lyckat alternativ är att köpa en extra Margareta  pizza under söndagen. Låta bitar av den gräddas om under vardagskvällar med mozzarella och salami. Toppa med en god olivolja. Lite överbliven pizzasallad. Man klarar till mitten på veckan. Om man äter för sig själv.

Inför Lidingö?

Marinera rejält med lårfile av kyckling. Citronskal, vitlök,olivolja,rosmarin,svartpeppar. Göra färdigt i ugn och förvara i kylskåpet under veckan. Äts ihop med ugnsstekt lök,chili och paprika. En sås av turkisk yoghurt,vitlök,salt o peppar alt majonnäs, fil, vitlök, citronskal salt och svartpeppar. Den så kallade Fjällstugesåsen. En favorit.

 

Vad gillar du att vardagskvälls äta?

Ny dag nya måltider.