Vad det har badats i solsken den här helgen. För den som velat har det bara varit att lapa i sig. Brun har blivit mörkare och vit hud blir kräfta. Det är sen gammalt. Men sommar i allra högsta grad alltså. Kärleken spirar. Vid det blåa vattnet tog vi kvällsmackan, slängde oss i det och kall hud möte varm åtrå. Romantikens tid är nu och framöver.

Min son har efter vunnen kamp blivit crossförare. Alla är positiva påhejare till ivern utan vis skepsis från hans mamma och min plånbok. En så länge är alla glada. Men färden går åt djupare vatten.

I fredags var jag speaker på Olsmässan. En strongman tävling som heter Slaget om Småland. Väldigt välarrangerat och strukturerat. Roliga grenar och spännande tävling. Ett moment var att lyfta fyra stenar från marken upp till ett podie som är ca en meter högt. Dom står på rad så man springer från lyft till lyft. Stenarna väger 94,103,113,140kg. Alla som provat vet att det är tungt att lyfta en sten då den är otymplig att få grep om och väldigt låg tyngdpunkt. Det skiljer tiondelar mellan deltagarna i toppen, så spännande. Publiken fick en häftig tävling.

En gren vi måste nämn pga att den var rena tortyren för deltagarna var Fronthold. Fyra deltagare kör samtidigt vid ett podium och momentet är att hålla fyra tagelstenar pressade ihop kortsida mot kortsida med armarna nittiograder ut. Mjölksyra. Segertiden två och en halv minut. Bara att prova själva. Kul moment i en femkamp vid nästa kalas?

Intensiv helg men ändå 0 minuter fysisk träning. Dra ner gardinen framför mina ögon. En gång är ingen gång och det lär inte bli en andra.

På Onsdag körs sommarens andra stora långlopp på rullskidor under Blink festivalen i Norge. 60km med både traditionell och långlopps elit. Kommer ni ihåg den unga ryssen föra året? Eliassen var sju minuter efter på sommarens första långlopp kan det bli ändring på det? Höst är motiverad favorit.

På Torsdag är det Lysebotn Opp. Backrace a la en ”jävla” backe. I år är nyheten att det blir ett race utöver skejtloppet som är ren stakning. Blir coolt att se. Eliassen, Pedersen, Gjerdalen, Snygg-mackan kanske Sundby?

Själv ska ja staka uppför kyrkbacken och Siringebacken. Det är på tiden. Inte hänt i år än.

/Johan