Man möter mycket härligt folk genom idrotten. Mycket imponerande insatser. Glöd i ögonen och vilja i kampen. Idrotten tillför så mycket till livet. Under kanalyrans starkaste man där jag var speaker under helgen mötte jag Tage Isaksson ifrån Borås. Han var domare under en av helgens grenar. Han har idrotten att tacka för livet. Han är friidrottare.

Man ser direkt att han är oerhört vältränad. Men för några år sedan drabbades han av cancer i magtrakten, allvarligt och komplicerat. Men tack vare Tages oerhörda fysik så satte läkarna allt på ett kort och genomförde en massiv operation som pågick i tolv timmar. Tage är idag frisk och håller på att förbereda sig för Veteran EM i friidrott som går i Italien i September. Tage är 75år och tävlar i 100,200 och fyra hundra. I Sverige tävlar han även i kastfemkamp vilket inkl diskus,slägga,kula,spjut samt vikt(en kortare slägga).

Efter en resa till Göteborg på femtiotalet för att se Ingemar Johansson så blev Tage boxare, framgångsrikt tills han drabbades av glaskäke. Sedan blev det travhästar, strongman, styrkelyft och nu alltså friidrott.

Friidrott är fantastiskt. Veteran friidrott lockar. Kast och fyrahundra. Man fyller ju 35 nästa år. Veteran friidrott tävlar man i från 35-100. Livet är långt.