Hörde det på radion. Att Sverige skulle vara det, alltså det konstigaste landet i världen. Man tror knappt det kan vara sant, när man tänker på Vatikanstaten. Men argumentet löd bland flera bör tilläggas att i Sverige om man blir stoppad av farbror blå så tänker gemene man ”Shit, vad har ja gjort nu?” medans man i större delar av världen instinktivt tänker på hur mycket kontanter man ha på sig för att komma därifrån. Korruption. Förtroende det är viktigt.

Under våren ägnades tid till att läsa en biografi om Vilhelm Moberg. Han var ju direkt ingen Sverige vän. Iallafall inte när det kom till styret av själva landet. Fegisar och ynkryggar sa han, hans favorit plats på jorden var Kalifornien. Varmt och han badade i havet. Man hör ofta klagande om styret i landet. Det är märkligt.

Tittar man på lite siffror så ser det väl ganska bra ut i mina ögon. Etta i jämställdhet, trea när det kommer till innovation. Tolva när det kommer till BNP per capita. Internationellt sätt en väldigt låg statsskuld a 23%. Sysselsättningen är rekord stor.

Antibiotika användningen rekordlåg i våra livsmedel. Läste att man ska döpa den Svenska halloumiosten till Eldost. Vackert. Skit i halloumin, och leta reda på lite eldost i stället. Mitt råd.

Slagsmålsvärlden är i chock. Antony Joshua blev knockad flera gånger om. Tjocka killar med ogenomtänkta tatueringar kan gå rakryggade på stranden i sommar. Det är skit också.

Idag skulle man ut och gräva upp lupiner, dom vackra. Tränger undan andra arter är så kallade Inversiva. Alltid är det nåt.

Det är varmt. Har inte vant mig.

Eder Johan