Europa går in i framtiden. Ständigt denna framtid. Man pendlar mellan framtid och dåtid om och om igen. Fram och tillbaka. Det är svårt att skriva bra inledningar till blogginlägg. Det är inte min starka sida, att börja med saker, inte heller att sluta med saker. Mest just nu så undrar man när den här husgröten ska svalna. Man börjar bli yr av allt cirkulerande. Det är lite midsommardans av alltihop. Det kränger in och ut och det är nära att man välter och grabben är tvingad att delta. Han tog grävmaskinen och larvade bort och byggde sig ett hopp till cykeln. Själv stod man där med en spade och var imponerad. Fan, man får öva under veckodagarna.

Vi tog cykeln bort till röstlokalen. Medvind och det bara gled på. Vilket fantastiskt färdsätt och vilket fantastiskt liv & värld. Man får vara tacksam att man bara kan hoppa upp på cykeln och glida bort till gympahallen och lägga röst på en som ska föra ens talan för det man inte hinner med att re i själv. Vill man glida runt i den här förstklassiga bygden och tycka att livet ler även i framtiden så måste alla dra sitt strå till stacken. Det är inte konstigare att övergripande beslut fattas i Bryssel än i Stockholm.

Läste en artikel som jämförde USA och Europa. Det är inte större skillnad mellan en Spanjor och en Norrman än vad det är mellan människorna i Amerikas östkust och västkust. Tänkvärt. Vi får helt enkelt ta oss samman.

Alltid gillat Fredrick Federley, fast inte så mycket att man lärt sig stava till hans namn? Han var pigg, rask och djärv på ungdomsförbundstiden och arbetet fortsätter. Man hör ibland att det inte finns någon Utopi längre, att vi har gått förbi framsteget. Att allt är svart och mörkt. Men är inte hållbarhet nutidens stora berättelse? Man får börja med sig själv, är det man gör, hållbart? Att man skulle sköta sig så väl att man kunde få komma in i himmeln när man dog hade sin positiva inverkan på oss och även, förlåt att ja svär, socialismens klasskamp kan ha varit till nytta för oss men likaså den stora pågående berättelsen om Hållbarhet kommer få oss alla mot en mycket bättre riktning. Det är min gissning, om framtiden.

Eu’s grundmål är och har varit att öka matproduktionen och att sänka priset på mat. Det har man lyckats väldigt väl med. Faktiskt till en absurd nivå. Här kommer Hållbarheten och kan guida oss in i framtiden. Vi(?) har lyckats skapa ett så undermåligt system för djuruppfödning att vi medvetet gör djuren sjuka, så vi måste ge dom medicin i förebyggande syfte med risken att vi själva inte kan få hjälp när vi blir sjuka. Några förmodliga EU hatare(iallafall engelsmän) testade vattnet i 711 vattenvägar i 72 länder. I 65% av fallen var halterna av antibiotika över vad som anses godtagbart. Vi måste göra om och göra rätt. Detta är inte hållbart. Då funkar det inte om Tyskland har ett regelsystem och Ungern,Kroatien och Österrike har andra när Donau rinner genom dom alla. Människan är som organism sammanlänkande med varandra. 

Sen måste man skratta också, det är viktigt. För kasta sten i glashus den som inte har trillat in i kärleksdjungeln med lite parmaskinka och en Italiensk vinare. Inte visste man då att man precis köpt ett etiskt brott mot mänskligheten? Sen är det som vanligt dom ”goda” människorna som vill väl som alltid trampar i en hink skit som skvätter ut på oss andra. För säg den som inte råkat på Haloumiburgaren i dessa tider? Antibiotika användningen i Cypern 453 mg/pcu, värst av alla. Italiens parmesanost 295, fransk grönmögelost 72, spansk ollonmatad gris 363. Boxholms gräddost 12. Det är alltså 25 gånger värre att ha parmesanost på pizzan än Peo vänd gräddost. Man kan tänka på det.

Klappa Svenska politiker på axeln för detta, för hade det varit tillåtet så hade vi legat högre. Börja respektera politiker, dom gör ett jävla skitjobb för din framtid. Dom är människor. Människor kan bli fulla och göra ett move som inte blir besvarat, då tar man konsekvensen, ber om ursäkt och går vidare. Det händer att vi i grupp tar en bild för att spexa till det, det må hända. Men vi vill inte ha politiker som inte är människor. Bilden av människan som genomskinligt rosa och vita är hyckleri. Men ändå vilka soppor. Värna riktiga politiker, som Federley, han blir riktigt misshandlad utanför sitt hem men reser sig upp och fortsätter, RESPEKT. 

Siffrorna för antibiotika användningen är för djurhållningen inte livsmedlen i sig, men det fattade ni säkert.