Vägen mot 30

Håller jag på att bli sjuk? Nej, jag är förmodligen bara lite bakis efter den mjölksyrafest vi hade på Slottskogsvallen i onsdagskväll. 25 varv på 30:43, ett pb med över en minut som jag faktiskt är riktigt stolt över. Mycket bra jobb av Grabriel Steffensen som hjälpte till och harade i 8 kilometer, stabila varv mellan 73-74 sekunder och därefter ett försök till spurt. Första halvan på 15:28, kanske 10 gubbar framför mig som gjorde ett ärligt försök ner mot 30 blankt och sedan andra halvan på 15:15. En fin fjärdeplats i mål tillslut i det starka startfältet tyder på att jag gjorde ett perfekt upplagt lopp. Det kändes aldrig riktigt okontrollerat utan väldigt stabilt hela vägen. Nu har jag ett bra resultat så nästa försök på distansen är jag sugen på att chansa lite, kanske går det bra kanske går det dåligt. Den som läser Holaveden får se.

Jag tror pappa-öhrn står och funderar på när jag ska klippa mig och skaffa mig ett jobb…

Vidare mot närmaste hamburgerhak för traditionsenlig pers-färs. Hög på livet i goda vänner lag slog jag mig ner vid bordet bredvid tjejen jag har älskat i större delen av mitt liv. Nu delade hon pommes med en ny kille och det rostiga svärd som suttit djupt i bröstet under senaste året vred sig ett extra varv. En gammal kompis dessutom. Ja, det är en soppa som inte är värd att gräva djupare i.  Min hamburgare fick en bitter eftersmak och sen åkte jag hem och la mig. Vissa dagar saknar jag henne så pass mycket att jag ibland köper den mjölk vi en gång delade på, men det jag kände för stunden var nog inte attraktion utan snarare motsatsen.. Ringde min lilla sångfågel och pratade en timme i telefon, det säger en del för jag gillar inte ens att prata i telefon.

Nu ska jag ryta ifrån lite. Är så ofantligt trött på självutnämnda ¨löpcoacher¨ som berättar för nybörjare och glada motionärer vad som är rätt och fel löpteknik. Har träffat många kunder senaste tiden som berättar att deras coach sagt att dom borde springa högre upp på fotbladet och helst på tårna, men det funkar inte eftersom dom får ont i hälsenor och vader. Därför kommer dom till oss i butiken och behöver nya skor och undrar vad problemet kan vara. Visst finns det löpteknik som är bättre och sämre, på samma sätt som det finns bättre och sämre löparskor. Men allt handlar om att hitta något som funkar för en själv. Alla springer olika, alla behöver olika skor, det är inte så svårt att lista ut.
Musse var inne i butiken igår och vi hjälpte honom prova ut nya skor. Tror inte det finns någon elitlöpare som pronerar, landar mer på hälen och har ett längre löpsteg än Musse. 8:05 på 3000 meter hinder, 28:12 på 10km. Ska vi säga att det är slutdiskuterat. Bättre att löpcoacher fokuserar på att inspirera, sprida löpglädje och se till att sina adepter tränar mer löpning än att fokusera på teknik. Att springa behöver inte vara så komplicerat mina vänner.

Det finns mycket att säga om Caster Semenya, men det är ett känsligt ämne och man kanske inte ska uttala sig för mycket om man inte är så påläst. Lite som Palestina-konflikten. Det pratas mycket om beslutet om hennes avstängning i friidrottssverige. Vissa hyllar det, och andra tycker det är helt tokigt fel. Jag måste nog läsa på lite och bilda mig en egen uppfattning innan jag ger min syn på det hela, om jag ens komma göra det. Jag har för mycket annat att tänka på, tillexempel att komma ihåg bloggen var fjärde dag.

/örnen

Jag är 25 nu, och det känns som vägen mot 30 börjar närma sig ett slut;

36:17 i Strömstad. 

34:44 med Robban i Eksjö. 

32:52 i Eksjö. 

31:50 i Eksjö

30:43 i Göteborg. 

 

1 kommentar

  1. Klipp dej inte pöjk. Av bilderna att döma, springer du fortare ju längre håret blir! Och jobbar säger du ju att du gör.
    🦅🦅

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2023 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑