Det finns en anledning till varför jag skippade landsjön runt 2019, och 25 varv på Slottskogsvallen ikväll är just den anledning. Jag är i grym form, och att slösa bort den fina formen på att springa ett varv runt sjön i motvind och ändå få stryk av Claesson kändes onödigt. Det har jag gjort så många gånger tidigare ändå. Senaste veckorna har jag tränat ganska specifikt för att få till en fin tid på 10000 meter. Vi har bland annat sprungit 10x1000m, 5x2000m samt 20x400m tre veckor i följd på bana. Inga krångliga pass direkt, svårigheten ligger i att genomföra dom bra. Och det har jag verkligen gjort. Jag drömmer om en tid under 30 minuter, men jag vet mycket väl om att jag inte riktigt har den hårdheten än tyvärr. Kanske om nåt år, eller flera. Tjusningen ligger i resan på väg dit tycker jag, riva ner murarna som står i vägen. Förhoppningarna är att klara av 31-minutersmuren i eftermiddag för att sedan ta sikte mot nästa barriär. Den känns inte lika hög och svårforcerad som den gjorde för bara ett år sedan. Jag är redo!

Det är rätt fint att vara i bra form. Träningen rullar på riktigt bra, men då gäller det att ta det försiktigt. Vilodagar blir svårare och svårare, det känns många gånger som man tappar en träningsdag men jag tror snarare att man tar ett kliv framåt istället för bakåt om man tar det lugnt några extra timmar med jämna mellanrum. Jag läste ett riktigt bra reportage om Johan Larsson som vi skrivit om här tidigare på bloggen, när du läst klart mitt lilla inlägg kan du klicka dig vidare och läsa om Johans liv. Att hitta balansen är viktigt annars kan det gå helt åt skogen.

https://www.marathon.se/nyheter/sara-holmgren-moter/johan-larsson-om-att-hitta-balansen

Att få dela resan mot snabbare tider och bättre placeringar med detta gänget är guld värt. Ni förgyller verkligen mina dagar. Det är en ynnest att få ha en bra träningsgrupp. Många gånger känns det som jag är på nåt slags träningsläger här i Göteborg, men sen slår det mig att jag faktiskt flyttat hit till. Kanske inte helt officiellt på pappret, men ändå. Jag har ett jobb och tak över huvudet, det måste räknas typ. Här är en bild på mig och fem av de Goa gubbarna jag kör med, och jag är övertygad om att alla på bilden slår personbästa på dagens lopp. Det blir show!

Uppdaterar senare om loppet, eller följ oss på Facebook!

/örnen