Träningssäsongen 18/19 är över och som det sjöng i kroppen när stavarna taktfast åkte i backen varv på varv uppe på Hallby, Åskådarrådjuren bara gapade när en for fram som ett spjut,pigg i höftrörelsen och frenetisk med armarna. Halleluja det kan inte bli bättre,,,nja skriver gärna dom orden om loppet i nästa vecka men genrepet bör inte beskrivas i dessa ordalag men men gjort är gjort. Nu kör vi. Haft en blytung fjortondagarsperiod. Trött,slapp inte pigg. Måste bli stärkt.

En nära vän sa att tröttheten berodde på undermedveten nervositet. Att kroppen är lugn när den sover och vilar, möjligt han vet vad som komma skall och förbereder sig på sitt sätt, kroppen alltså kompisen fick stordäng i pokern, Måste ladda nu. Vi älskar ju det här, både han o ja, kroppen alltså. Vårt ångestdämpande vårt kramplösande. Målet är att vara nöjd i Moraparken och njuta av ölen på hotellet. Från och med nu är det en väldigt lång väg dit. Målet hägrar.

Efter Vasaloppet får man ta sig en funderare. Nya rutiner och strukturer. Nytt liv måste dagas. Varmt liv lite ostar & charkuterier. Erfarenhet säger mig att man får passa sig när en kvinna ligger i sängen bredvid.  Man bör kanske alltid passa sig, nog så. För mycket kvinna och värme kan leda till förslappning och förvirring och värst av allt kompromisser, tvi ve och fasa. Otillfredsställelsens status Que. Men motsatsen  ensamhet och hårdhet leder ju till fylleri. Det vet man.

Köper en våffelmix, sylt och grädde. Det bästa i livet är att få skratta åt tillvaron med någon. Man får stärka sig. Vakna och börja om, vakna och börja om.

Kvällskalas hos mitt ex. Som hon ordnar och grejar kring sina barn, makar och exmakar. Känn min tacksamhet. Vardagens hjälte.

Våren är här. 15,4 grader i hagshult. Nytt rekord. Längtar till löpning. En vår ska springas in. Det är sen gammalt.

Ahhh måste ladda nu. Zzzzzå trött. Undermedveten nervositet.