”Fyra karaktären, en tid och enade äventyr” 

Bloggventilen var glödhet ikväll. Ut med allt, ingen censur bara skriv ut det som blod rinner ut ett knivsår. Alla förstår, alla lever, känner, drömmer, strävar. För vem ljuger man?. Kan Holaveden bli en rå, rak och osminkad folklivsskildring? Men är inte själva språket och språkbruket just fyllt av självcensur och hämningar? Att författa bygdeskrifter, notiser och fantasieggade noveller bär spår från det gamla Sverige. Papperstidningarnas guldålder. Kommer allt tillbaka nu?

Är inte Holaveden en blandning av kåserier, krönikor, stämnings och naturbetraktelser? Holaveden är nutidens bygdebitar eller för den delen bygdehistorier. Det tar tid att lära sig att skriva snabbt, enkelt och med ett personligt uttryck. Men vi är en bit på vägen. 2019 kommer Holaveden bli än mer mustigt, bondskt och rakt igenom ärligt. Det kommer bli intressanta inblickar i tillvaron. Var så säkra.

Tillvaron annars? Smått bedrövlig för att vara känslomässigt ocensurerad. Det är en överdrift. Ett känslomässigt överspel. Men vad man sackat ihop av Julen, den så eftertraktade. Det gamla vanliga med maten, drycken,sömnen och umgänget. Tog tag i läsandet till den grad att kroppen började värka. Åkte till träningen för att starta om allt igen. Seg som sirap. Återigen fastnaglad i ett fiskenät helt bortom räddning. Hur man än tar i. Svår att se mig såhär klen, måste finna en väg till bättring, antar att den är stoisk.

Vad man klagar? Sprang ändå fem mil med Arvid på två dagar. Det var väl efter det allt fallerade.

Morgondagen är alltid en bot till bättring. Det måste dammsugas, tvättas, dammas och torkas. Tvätt ska vikas in. Bilen bör tvättas. Ska släppa upp min son på Vistakulle, han ska upp på den toppen minst femtiotvå gånger om året. Så han förstår vad livet handlar om. Mat ska lagas och Morsans hund ska skogsvandras minst nittiominuter efter att hon åkt på en blodförgiftning och hamnat på sjukhus, för att komma hem till julstöket och åter hamna på sjukhus. Nu hemma igen , ja tar hunden jag tar middagen. Livet går sin lilla gång.

Hoppas att få dansa i köket till kvällen. Röra mig i lätta steg. Känna dina bröst tryckta mot mig i en svängom. Hoppas du skrattar. Ler så som bara du ler. Sen att du somnar och vaknar av min kyss mot din panna. Ska bädda, för två.

På lördag är det styrka på Öis och chans till revansch. 09,30 är starttiden. 11.00 grillar PeterNilsson korv vid den nya grillplatsen. Väl mött.