Björn Ferry ska spendera vintern på tåg, vägrar flyga till WC tävlingarna. Han försöker leva som han livnärsig. Det är en praktisk olycka men ändå gott att åka tåg. Han hade en sida i sin utgivna dagbok där det stod Skog, skog, skog. Mitt bloggade skulle kunna stå hus, hus, hus.

Börjar bli överens med Arkitekten. Kommit till sans där, ren enkel lantlig stil. Det är farligt att snöa in på animerade japanska filmer när man ska be en konstnärssjäl rita ett hus. Japan är Japan och Småland är Småland.

Man är en världmästare på att skjuta upp saker. Livet börjar mer och mer te sig som en omöjlighet. Man får tänka på Picasso och börja måla och lösa problemen efter hand. Ändra,lägga till och ta bort.

Medborglig samling hade möte på Bauergården igår, man måste börja någonstans, EU val nästa år och fyra år till nästa val(?). Diskutera diskutera vrida och vända. 13 000 röster i ett val där många fegade.

Den israeliska historikern Yuval Noah Harari är ute med en ny bok. Man blir lika uppspelt som ett barn om julafton. Han funderar nu kring många av dom frågor som vi skrivit en del om här på Holaveden och lär med säkerhet återkomma till många gånger. Nu börjar inte bara historiker utan även sociologer och filosofer lyfta varningensfinger över vad som kan komma skall. Det svarta molnet som glider fram i horisonten är att revolutionerna inom informationsteknik och bioteknik kan komma att krossa den liberala friheten samt den eftersträvsama jämlikheten och ställa en miljard människor utanför arbetsmarknaden. Algoritmer och Big Data är påväg eller rättare sagt för att vara mindre dystopisk så kan det utgöra ett hot om en digital diktatur där all makt blir som vanligt koncentrerad till en liten elit men den stora skillnaden nu är att den övriga mängden människor blir onödiga. Imperialism, fascism, kommunism, kapitalism exploaterade alla människor. Det kan vara slut på det nu menar tänkarna. Att känna sig onödig och obehövd är rent livsfarligt för en människa. Man skulle kunna diskutera i en hel evighet. Har bara läst första kapitlet så lär väl återkomma i saken.

Poker imorgon. Måste börja dansa inför gudarna.

Alla som inte sett A star is born än kan sluta läsa nu och gå vidare till Wickströms blogg. Man måste hylla yrkesmänniskor och inte minst kulturarbetare. Bradley Cooper både skriver, regisserar, skådespelar, skriver musik och sjunger i detta drama. Och ska man vara ärlig så kan man inte räkna fram en bättre låtskrivare på fingrarna än Stefani ”Lady Gaga” Germanotta. Som en enda lång musikvideo, sen är det banalt och därtill en biosalong full med kvinnor som gråter. Man vill bara få en biolog att förklara detta makalösa beteende. Sen att man låter den manliga karaktären ta sitt liv känns också helt rätt, det är starkt, trots att detta är Hollywood. Att Bradley gör en propaganda film mot alkohol känns rätt och trovärdigt. Sen kan ja inte undvika att tänka att denna historia har är en liten diss mot Rihanna? Måste vara eller?

Härligt ändå att vara ute i lampskenet med nyputsade skor och en kvinna som sveper kappan om sig och drar en till sig. Betyg på filmen? Klart bra 3/5. Dejten 5/5.