Ta saken i egna händer

Solen kämpar sig upp för en söndag. Själv hoppas man att klockan inte är allt för mycket så man kan börja dagen med kaffe och bok. Det är kvalitet det. Måste börja åka rullskidor igen. Känner att nu är det dags. Vid nästa fullmåne kommer snön, igen. Det är sen gammalt. Man ska inte förakta gammal kunskap.

Veckan som kommer, kommer i mjölksyrans tecken. KM på elljusspåret. Det ogästvänliga elljusspåret. Nu ska vi inte vara sådana, backar är roliga. Det blir roligt. Man bör komma med pigga ben för alla kommer vakna onsdag med sargade ben. Kanske inte skulle styrketräna idag men men livet är en värdekedja. Åt båda hållen.

Idag går New York Marathon. Hur mäktigt vore inte det? Holaveden hade en Messenger konversation med JKPG löparen Henrik Stark. Som för övrigt är en intressant profil och vi hoppas kunna posta en liten berättelse från New York här på bloggen i slutet av veckan. Han kommer även vara med och berätta om sina löparäventyr i Runners World som bland annat innehåller nio maror under 2018.

Ta saken i egna händer och uppleva något nytt.

Grabben och ja gjorde ett litet försök på höstabboren men men vi åt biffar med stekt lök istället.

Miljardären Karl Hedin sitter bakom lås och bom för mord på två vargar. Han som i åratal har varnat för illegal jakt på varg, han tog saken i egna händer. Varg är ett sånt där riktigt problem, som både är praktiskt, teoretiskt och fyllt av känslor. En stor del i problemet är att många människor vill ha varg i teorin men att dom praktiska problemen ska landa på andra människor.  Det är jävligt. Det är lika förkastligt som folk som hittat ett sätt att plocka till sig pengar utanför skattesystemet predikar varm och heligt att skattetrycket ska bli ytterligare lite hårdare, det ökar värdet ytterligare på dom ”rena” pengarna. Folk är förjävliga mot varandra. Vi är som vargen rovdjur.

När man tar ett område i besiktning så som vi gjort, ska man också styra och sköta om det. En stor vargstam är en börda för en redan plågad glesbygdsbefolkning. Utan vargar säger man att rödräven ökar, bereder ut sig norröver minskar fjällräven och lämlarna ökar och ingen vet vad allt betyder. Hörde en berättelse på jobbet om en by i Mellansverige där man fick licensjakt på den unghane som spritt skräck och hela bygden gick man ur hus för att hjälpas åt och till hjälp kom det ner två män från Norrland som kört hela natten och var framme på morgonen. Dom släppte två hundar och efter några timmar var Vargen fälld och dom lastade och åkte dygnsresa hem igen, jägare, vad säger man, rovdjur. En vargstam bör förvaltas genom jakt. Undrar hur han blir behandlad i fängelset egentligen? Som en maffiabos i en film eller bespottad? Hur som helst så förbereder sig en advokat för att skicka en riktigt fett räkning. Att inte se problematiken runt varg är att förakta gammal kunskap. Vem har sagt att det ska vara enkelt.

 

1 kommentar

  1. Michael edgren

    2018-11-04 at 2:25 e m

    Blir terräng km på elljusspårets 2,5a?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2023 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑