Jag flyger över ett land

Varför ser allt så fridfullt och oskuldsfullt ut här uppifrån? Gran, tall, motorvägsljus, röda stugor och kaminrök. Solen kastar allt den har över Vättern. Den ligger långt bort till vänster nu innan den avlägsnar sig bakom skogarna. Den sänker sig snabbt. Den antyder att det bör finnas tro om en öppen famn bakom varje dörr.

Skeendet går att påverka i hög grad men kan omöjligen planeras in i minsta detalj. En dag är beskeden bara där och tvingar oss att kliva på vare sig vi vill eller inte. Men ibland ser man sig själv åka med bara för att det är lätt att skylla ifrån sig. Det gäller att vara den som bestämmer så länge det går och så länge man vill. Ta kommandot.

Jag åkte med en gång. Såg mig själv vinka av på perrongen iförd offerkoftan när någon gav mig modet att kliva av. Det var hon som är hon i mitt liv. Henne jag aldrig får ta för givet. För det vore att skjuta mig själv i huvudet. Hitta någon som kan lyfta dig när du är på botten. Hitta någon som kan tala om för dig när det är dags att knyta näven. Hon ligger här bredvid när vi somnar. Hon ligger här bredvid när vi vaknar. Tack för din existens C.

Det är två dagar kvar till PeterNilssons skapelse än en gång får förgylla hösten. Jag är i form. Allt som återstår är att hänge sig åt smärtan. Låta Bergabacken visa sig från sitt jävligaste. Låta benen gå och koppla bort resten. Bestämma över skeendet.

/RD

1 kommentar

  1. Jag ska köpa vingar för pengarna och flyga ut över ängarna…

Lämna ett svar

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑