Det reala, imaginära och symboliska.

 

Det är en överdrift att påstå att man hade någon med det hela att göra. Tror bara att tiden var inne för att pröva. Men ja ringde och tryckte på, skrev att 15km är lallarnas distans, för dom som är lite lala och vill kunna gå efteråt. Det dubbla är grejen. Vi bör hylla Arvid likt en hjälte, så att vi alla andra kan lyfta oss mot denna nivån. Bli bättre, snabbare och starkare. Det kräver hårdhet och en hel del arbete. Bara för att man har fallenhet och talang så är inte vägen framåt enkel. Jag var själv med på en halv dag, söndagen förre själva loppet. 3tim mtb, soffan sen 18km löpning varav några kilometrar i fyrafart, 75min instruktörsled styrketräning. Det är ingen enkel dag men en dag för en inte helt enkel distans. När man hyllar någon så sanktionerar man det den hyllade gör som något bra och han kommer vilja fortsätta. Det är bra, för alla.

Oskar säger att det nu gäller att springa sub2 tio gånger. Det är inte enkelt. Men det betyder att Holaveden minst har åtta lidingöhelger att se fram emot.

Enligt ryckte har inte JP skrivit en enda rad. Gammel media, vad säger man? Men om folk som sitter fast i bilkö, det kan man skriva om.

Vill man hänga med och få reda på nåt så verkar det vara på instagram man ska vara. Man hör ofta, ja såg eller läste det på instagram. Vi är helt klart en instagram generation. Och den utvecklingen har gått snabbt. När instagram köptes av Facebook 2012 för sex miljarder så utnämndes det av ”expert media” till tidernas dyraste affär. Idag spås instagram vara värt 900 miljarder. En värdestegring på 14 000%. Det räknas som kanske tidernas bästa företagsförvärv. Det gäller att vara på tårna för att kunna se sånt. Framgångsfaktorn är att vi är helt besatta av att berätta en påhittad bild av oss själva. Det framstår som om posterna har en adressat. Psykoanalytiker kallar denna adressat för Den store Andre. Instagram funkar som det mesta, den har sina kungar och drottningar och en stor majoritet av talanglöst skit. Där folk finns uppstår en kamp om makt med hjälp av självhävdelse. Den som är stor på instagram har ett stort värde, och vi andra följer och dubbelklickar.

Microsoft forskaren Jaron Lanier är nu i ropet med att uppmana oss att radera våra sociala medier appar, det äter upp och förgör våra själar säger han. Det finns en del stora mörka moln över samhället så som Alkohol, spel, vapen, droger och just sociala medier. Men det handlar om bruk och missbruk. En vuxen individ lär sig var gränsen går, även om det många gånger är en tuff insikt. Att en Microsoft forskare hatar andra stora techkungar är väl mer förståligt när man tänker på just konceptet makt och självhävdelse. Företag som Google och Facebook är idag mäktigare och inflytelserikare än många länder. Världen förändras. Vi kommer aldrig bli mindre intresserade av våra telefoner.

Instagram kommer heller inte att försvinna även om dom tappar många yngre användare framförallt i USA. I ett barnsligt land som Sverige funkar det perfekt. Psykologiskt är det som att springa till fadern med talanglösa teckningar i hopp om bekräftelse. Det passar perfekt i ett infantilariserat land. Fadern bör ge en kritisk bedömning för att sedan bli avhyvlad av sin fru som sätter upp dom med magnet på kylskåpet. Det är skillnad på faderlig och moderlig kärlek och det är livsfarligt att blanda ihop dom. Hylla det som hyllas bör, det är det bästa vi kan göra.

Tänkte lägga in en bild nu men det är så himla mycket instagram över det så ja pallar inte. Svart text kräver sin koncentration. Det gör inte lättsamma bilder. Men man kanske lär sig framöver, är man bara sen i utvecklingen?

Av kärlek

/Johan

 

2 kommentarer

  1. Grattis till ett grymt starkt lopp johan!

Lämna ett svar

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑