Öser

Vilken syn som mötte oss. En fullsmetad fotbollsplan med spelare från 35 till 10 år gamla. Grönt gräs, en full parkering, rullskidor, löparskor och en styrketräningslokal som snabbt fylls på. Öis-gården denna torsdagkväll. Vilken syn. Vilken förening.

Skämmas bör jag. Trots att det anordnats intervallträning hela året i samlad form gjordes inte debuten förrän igår. Men vilken debut sen. Vilket pass. Vilken känsla att flyga fram på Ledserydsrakan i 24 minuter fördelat på sex intervaller. Rullskidsåkare och löpare sida vid sida. Jag borde anställa Arvid som coach. Har insett att mina bästa löppass genomförts vid hans sida. Mycket på grund av att han tjötar så förbannat. De där intervallerna flyger iväg och vips så har man sprungit 6 raka fyraminutare i 3.19-fart. Har aldrig varit i närheten tidigare. Men det var nåt med den här kvällen. Likaså som det var nåt i söndags kväll.

Mitt i de skälvande sista timmarna av valdagen spelade vi b-lagsfotboll på Öis-gården. Närmast sörjande på plats. Ett ihopplock av gamla rävar och hungriga valpar. Lättsam stämning på plan. Hundraprocentigt förstås men ändå trivsamt. Några vackra mål och riktiga fullträffar men också en del snedsparkar och glidtacklingar i knähöjd. Några väldigt förberedda och seriösa. Några ganska märkta av en lördagskväll på stan. Men alla där av en anledning: Gemenskap. Efter matchen gick jag runt och minglade. Köpte korv i kiosken. Småsnackade med bröderna Sjöberg, Mats Eklund och kiosken bland annat. Om allt och inget. Ville inte åka hem. Kanske för att jag redan var hemma… Blickade tacksam ut över planen och gården. Platsen där jag spenderat så många timmar och av glädje och besvikelse. Så många år. Så många träningspass och fester. Så mycket ryms inom detta område. Så många historier och minnesbilder.  Och det glädjer mig nåt otroligt att nya minnen skapas här varje dag.

När jag var 13 år gjorde jag debut i b-laget borta mot Adelöv. Sen dess har det blivit några matcher. Men det är inte många av dom som Hubbe inte varit närvarande i nån form som coach, lagledare eller medspelare. I söndags vann vi med 6-0.

1 kommentar

  1. Fint Robban!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑