Ödesdagen

 

Så kom den tillslut, valdagen den nionde september. Är det inte lite fotboll över alltihop? Vem hejar du på? Vem är bäst på vad? Hur tror du det går? Jag tror att man med hjälp av fotboll kan förklara nästan allting. Kan inte förstå att ja skrev det, men nu är det så ja tror. Men man kan kanske ändra sig? Tveka, fundera, nej nu tar ja lappen så som jag bestämt och får det hela överstökat. Eller, njaaa, hur är det med sjukvården egentligen? Och alla minns ju den där John Bauer historien, jävla kapitalist, men Engelska skolan är ju bra, har ja hört. Men det är väl ganska bra nu, vilka regerar nu? Måste googla, gör en valkompass, är visst kristdemokrat, herregud, ja också? Hela länet likadana.

Studenterna har någonstans att bo, hörde ja på radion i veckan.

Finns det något viktigare än miljön? Vem blir inte glad över att se en ekorre? Miljöproblemet måste lösas globalt, allt annat vore otänkbart.

Jag gillar vänstern, dom är förbannade, alltid förbannade, spelar ingen roll på vad, förbannade. Det gillar ja, även om dom har helfel. Förbannade, jävla rika människor. Vad du svär, kanske du tänker, ja skyller på min barndom, ja också, det har han som sitter bakom mig på divanen sagt. Faderns fel. Han är ständigt förbannad den, älskar honom för det. Faaan nu kokar äggen på spisen, lägger du inte tillbaka hylsnyckelsatsen  nästa gång så…..Vi ärver inte bara språk utan även politiska åsikter.

Ska några få ha alla pengarna? Det är ytterst få som kan hantera pengar. Jag vill inte berätta hur mycket man förlorat på sina Skanska aktier. Ups & downs.

Hur mycket gjorde SVT bort sig med Jimmie Åkesson? Det blev helfel. En grundregel är att man får säga vad som helst(men inte var som helst), sen samtalar man, politik eller människor fungerar inte så, vi skriker ut olika konstruktioner i vår strävan efter dominans och makt. Ordet är fritt, och statlig tv ska inte göra så, men är det konstigt att den gör det?, knappast.

Har inte hört någon prata om den förfärliga trafiken på E4an runt Jönköping, alla olyckorna. När kommer dom självkörande bilarna?, vi behöver dom. Det tar tid, hur lång tid tog det med bilbältena?, idé, lagstiftning, acceptans, produktion, utfasning. När det gäller trafik, så kan man gräva 3000m ner i backen, hör och häpna, 3000m. Konstruktionsmässigt så klarar ett tunnelsystem tio våningar. Man kan alltså bygga mer under backen än över den. Smidigt? Nej inte smidigt men livet…

Varför är det så förfärligt att rösta på SD förutom politiken? Man kan ju tänka sig vilka från skolan som blir SD politiker. Inga sympatiska herrar, ska dom bestämma så slår ja bakut.

Det här säger väldigt lite om mig, och det säger mycket om min självbild.

Vad annars? Kom till Öis idag och prova på springskytte. PeterNilsson på plats. Korv, kaffe, swish.

Kommer Robert att springa öisloppsbanan med mig idag? Prognos, molnigt, osäkert. Vi förberedda oss till Vasaloppet tillsammans, den kramen utanför duschen, värt varenda meter. Vi gjorde det, highfive. Yes!

Varför blir folk så arga och höjer rösten när det pratas politik? Man förstärker dåliga eller obefintliga argument. Tänka är något väldigt sällsynt, och svårt.

Vilken helg ja haft, tack alla inblandade.

Nu kör vi, valdagen, nionde september.

Kärlek

/Johan

 

2 kommentarer

  1. Härligt inlägg! Allt möjligt i en härlig blandning utifrån sunda värderingar och ett gott hjärta.
    Det är bara tillsammans vi fixar en bättre värld.

    • Tack! Vi håller med dig, en väldig röra men alltid med konditionssports hjärta.
      Nu kör vi framåt för en bättre värld.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2023 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑