Västanvind blås bort tritess och tystnad, fyll alla vrån av muller och gapskratt. Piska vågorna till skum. Fyll mitt glas det är halvtomt. Tänd lamporna i fönstern. Trampa in i en hall belamrad av skor. Skaka löven av träden. Viska vad du vill göra i mitt öra. Jag ser glöden från din cigarett när ja blundar. Vädra själen. Fyll ditt hjärta av samstämssång. Köp glögg för snart är det december. Höststorm Höststorm.

Kommer ni ihåg när det där var på modet? Det som friidrottarna sysslade med, mängder av pass, inget till bristningsgränsen. Samla pass på pass på pass. Två gånger om dagen, tre gånger om dagen, lätt som en fjäder. Bygga in storheten. Bida tiden för källaren. Jag gillar idén men vet inte hur utbredd den var. Friidrottare är ju annars kända för skador. Folkets jubel sen bekymmer bekymmer. Som om det inte hörde ihop.

Det här är bara massa ord, efter varandra. Taggit, som ett fryset vatten. Vart kommer det ifrån? Språket? Hörde ni om den där drönaren som svepte över Amazonas och hittade en folkstam som aldrig hört talas om verkligheten. Dom bara levde, med stenverktyg. En forskare sa att dom kunde dö ut av en helt vanlig förkylning, ja tror han. Det sägs finnas mellan 50-100 så kallade ursprungsstammar i världen idag.

Sprang milen på berget ikväll. Tror det kan lossna det här. En månad. Inga hårda men många pass nu, helst varje dag.

Oskar dundrade 6x2km. Som ett smäck var hans kommentar.

I ölmstad är elljusspåret aldrig släckt efter första september. Robban fyra gånger fyra minuter. Tjurskalle. Stark som en oxe.

Arvid har flyttat till Göteborg, utlånad till eliten, kom dit på första träningen och knäckte, 8xbacke. Nu pratas det i götet, och det är inget skämt. Ekwalls politiska uttalanden är dock, ridå, bäcksvart. Tänker på sånt där gammalt man läst. ”Socialister gillar egentligen inte fattiga människor, dom bara hatar rika”. Mycket skit har passerat dom här ögonen genom åren, sanna mina ord.

Förresten har någon sätt Sabina?

Ska du springa lidingö och vill festa med Holaveden? Hör av dig så bokar vi med dig.