Begravning för Hakarpspojkarna.

En idé blir till verklighet. En sammanslutning blir en rörelse, rörelsen blir en förening och fröt som grott utvecklar sig i takt med tiden. En medlem i klubben på berget har lämnat en motion om att skrota det gamla namnet IK Hakarpspojkarna och istället använda det vardagliga IKHP fullt ut istället. Först vill vi passa på att hylla motionen som företeelse, åsikter och viljan att diskutera högaktar vi här på Holaveden. Sen ska vi säga att vi knappt aldrig hört någon säga Hakarpspojkarna utan det är just IKHP som folk använder mest och vi är av åsikten att ett namnbyte är helt okej ur vår synvinkel. Det kulturella med hakarpspojkarna lever kvar med IK(H)P. Det vore ytterst intressant om någon skulle ha någon invändning mot namnbytet och vi skulle med glädje puplicera den här på Holaveden men vi tror att det här kommer gå ganska obemärkt förbi.

Sen har vi det här med kön, lättkränkthet och allt runt omkring. Ämnen som vi verkligen älskar på riktigt. En man är en man och en kvinna är en kvinna eller? Kommer ni ihåg 800meters löparen Caster Semenya?  Var det personifieringen av hen och fanns det fler kön än fingrar på händerna? Det där är ett mörker och mer ljus måste tränga in genom springorna till den arenan och det kommer den pågående kemikaliska revolutionen också att göra.

Men för att göra det enkelt för oss dödliga så har vi manligt,kvinnligt och androgynt som går emellan dom båda. Jämnlikhet och lika rättigheter för könen är förutsättningar för ett bra fungerande samhälle. Jämn(ställdhet) iordningställt av politiker är oftast inte friktionsfritt eller särskilt genomtänkt utan oftast bara dumt. Men allt annat än lika rättigheter och skyldigheter för könen i framtiden är otänkbart. Därimot så är män och kvinnor annorlunda och passar naturligtvis in olika i olika sammanhang. Detta är en utmaning som samhället arbetar med och jag tänkte inte gå in så mycket närmre i det här just nu mer än att säga att debatten kring just kön är förvirrande. Av många olika skäl.

För det första så är Genusvetenskap ingen vetenskap utan mer en statlig ideologi i det här landet. Ett sätt som man i min generation tydligt ser förvirringen i är att yngre män börjar efterlikna kvinnor vad det gäller utseende. En kvinna utlever sin sexualitet med hela kroppen där allt från skorna till håret samverkar i en helhet. Tendensen man har sett är att yngre män syns i utvikningsbilder avsedda för män, solar solarium, rakar bröstet, köper modemagasin och annat trams. Trams som kan ses som oskyldigt. Problemet uppstår när män tror att dom ska söka bekräftelse och uppmärksamhet ifrån kvinnor med hjälp av sitt utseende. Män ska söka bekräftelse och respekt ifrån andra män. 

När en pojke blir man så sätts han hypotetiskt i en ring där han måste motivera för dom andra varför dom  inte bara ska slå ihjäl honom direkt. I sökandet efter svaret hittar han en uppgift och i meningsfullheten ifrån uppgiften får han sitt egenvärde. Män är projektorienterade och behöver en uppgift. Och uppgifter finns det gott om. Men män lider av skyhöga självmordssiffror och högar av antidepressiva piller. Det är allas våran uppgift att hjälpas åt att se verkligheten som den är och göra den till vad vi vill ha. Att tro att kön är något som samhället hittat på är inte rätt väg att gå. Att suga ut så mycket som möjligt ur våra olikheter är vägen framåt. För att göra det behövs förståelse och kunskap i historia och biologi.

Såhär ser könförståelsen ut i Sverige 2018. 2,10 in i klippet så ser ni hur smidigt IKHP tar sig igenom sitt namnbyte.

 

Kärlek

/Johan och grabbarna.

4 kommentarer

  1. Att endast använda IKHP är ju inget namnbyte eftersom det redan heter IKHP…
    Om man byter till IKHH, ik hakarpshennarna så byter man namn. Att ha ett P med i namnet som inte står för något blir lite märkligt.

  2. Vilken härlig fredagsfilm, gott garv på lunchen, lät som Lindgren sa förlåt efter passering😂.

  3. Inte svårare än så här:
    IKHP=IdrottsKlubben HakarP

  4. Bokstaven H kan mycket väl betyda Hakarpspojkarna även i framtiden, för att belysa sin historia. Namnet är inte fel i säg utan Ikhp blir mer Ikhp om det faktiskt också heter så även på pappret. Själva historien om att ett gäng män bildar en förening och kallar den för Hakarpspojkarna och sedan även låter kvinnor vara med och leka är inget annat än en framgångssaga. Namnbytet är bara av praktiskt natur. Att flickor skulle bli ledsna av att bli kallade pojke tror jag inte ett skit på och skulle en speaker göra sig lustig över namnet så borde man fråga vad i helvete det är han sysslar med. I mångt och mycket är vi alldeles för känsliga i det här landet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2022 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑