High five. Så gjorde vi, Robban & ja utanför omklädningsrummet. Så jävla nöjda. Genomfört. Nästintill prickfritt. Så enkelt. Om man kan, så är det enkelt. Det är att lära sig som är det roliga. Det handlar inte så mycket om att saker måste göras på ett sätt utan mer att sakerna måste göras. Det här gjorde vi tillsammans. Allt från bitande kyla på Ikhp till intervaller på Öis elljusspår. Vi skötte oss väl, vi kan slå oss för bröstet.

Grejen med att göra ett bra Vasalopp är att köra många Vasalopp innan. Vasaloppet är en erfarenhetsgrej. Att åka Vasaloppet utan misskalkyleringar är väldigt roligt. Det stora med människan är att hon inte börjar om från noll varje gång hon födds.

Vi måste gå in i debatten. Vi måste alltid in i debatten. Kött och lasange igen. Jag vill ställa mig på Vasaloppets sida och försvara skitmaten. Mat och matproduktion är ju ett favoritämne hos mig. Att en lobbyorganisation klagar är bra då dom gör det dom tar betalt för. Inga problem där. Grejen är att Vasaloppet serverar skitmat och det duger. Det är ingen stor grej av själva upplevelsen och det är ganska trevligt att snacka lite. Förutsättningarna är som dom är. Vad som inte passar in i skitmat är kött. Köttet måste bli exklusivt igen. Söndagssteken måste få sin återkomst. Köttproduktionen har för kort omloppstid och gör åt med för mycket resurser. Ska det vara smidigt,billigt och snabbt så ska det var köttfritt. Sen när isbergssalladen inte mättar längre kan man gå till hotellet och äta hjortfilé och dricka ett par pilsner från Mora bryggeri. Det är trevligt kort & gott.

Varför är han så jagad när ingen jagar? Märklig människa.