Jag är på mitt första träningsläger någonsin. Kanske är det nu man kan kalla sig för en riktig löpare, när semestern ägnas åt att springa dubbelpass och stretcha. Däremellan läser jag en bok. Det är ganska soft här, ingen hets förutom på banintervallerna. Första passet springer vi på morgonen i shorts och T-shirt, det andra springer vi i bar överkropp. Så har det sett ut i fem dagar och vi ska hålla på ytterligare en vecka med samma schema. Sen längtar jag hem till snön, för visst har ni snö hemma? Annars stannar jag nog..

Känns lyxigt att kunna springa morgonpass varje dag, det är inget jag hinner med hemma när jag börjar jobba kl 06:30. Visst det går om man är riktigt hård, men jag lockas inte av att ställa klockan på 04:30 bara för att hinna med en morgonjogg. Så kul tycker jag inte att det är.

Idag ska vi ut på långpass, det blir en upptäcktsfärd uppe i bergen. Det finns oändligt med stigar och vandringsleder. Jag hoppas nästan på att vi springer vilse så att det blir riktigt långt och hårt.

Hörs hej