Vi skrattade när vi sa att vi hoppades att vi inte skulle ses mer. Hon log när jag tog henne i hand och sa farväl. Hon sa att vi kanske skulle stötta på varandra i skidspåret. Det är dags att förflytta fysgympan från rehabiliteringscentrum till elljusspåren. Jag är så tacksam för den hjälp och stöttning jag fått. Men jag känner också en innerlig glädje över att det är dags att gå vidare. Ett nytt kapitel börjar så fort ett annat slutar. Det är dags att hämta tillbaks kungen.

Vi tänder facklan i mörkret och börjar sökandet efter den euforiska känslan, glädjeruset, lättheten, allt det där som kommer efter att fysiskt ha tömt kroppen. Känslan av att kroppen inte varit ett hinder utan ett instrument.  Jag letar efter Marcialonga 2017 fast mellan Sälen och Mora. Det finns inga resultatlistor eller klockor som stannar. Jag när ett begär efter ett tillstånd men inget nirvana. Jag har känt det förut, det finstämiga i känsloregistret.

Man kan lita till den allra innersta känslan. Jag har varit där förut så vägen dit blir ett sätt att gå tillbaka. Känslor är algoritmer inuti kroppen, det sanna och det verkliga, det djupaste, kunskapen man besitter är ens innersta kärna. En kärna som växt lager för lager. En kärna som växt under alla trail and error dagar. Ni vet dom som man har så många utav. Ens verkliga innersta känsla är nedärvd i DNA-t under tusentals darwinistiska år. Det som blivit kvar efter prövningar och urval.

Jakten efter känslan kan börja och den måste börja inifrån magen. Magträning tre gånger i veckan. Riktig magsjuka är ingenting mot magkramp strax efter Oxberg.

Sanna mina ord bröder och systrar, känslan kommer från magen. (Holaveden 3/1 2018).

Tio listan inför Vasaloppet.

1) Mål och Magträning.