För tredje året i rad är vi på mellandagssemester i Lillehammer. När semestern också ska vara just semester med mer ro och mindre logistisk kaos så är det en fördel att återkomma till en plats flera gånger. Man hittar små rutiner även på semestern. Här kan man åka klassiskt på fjället i Sjusjoen på förmiddagen och skejt på elljusspåret i Lillehammer på kvällen.

Det är verkligen mycket snö här nu, det har snöat två dagar i rad, små flingor och helt utan vind. Det har blivit mycket diagonalåkning, så mycket så ljumskarna skriker. Kört en runda som tar tre timmar och idag var jag nere i nordseter så det bliv en rejäl stigning upp till Langrenns arenan.

Har åkt sakta men snabbare än dom flesta i spåret. Det var längesen tre timmar avverkades så smärtfritt, ett rullskidspass upplevs dubbelt så styvt. Det är verkligen vit, vit och åter vit här och pudret som faller i den kalla luften är bara vifta bort med en vinkning. Man skulle haft en liten kompressor att blåsa rent bilen med.

Lillehammer är en pittoresk liten stad. Typ ett Gränna nerbäddat i snö med höga vallar vid kanterna. Med ett leende går man längst Storgatan. Man borde tagit en bild, iallafall på fjällbjörkarna uppe på fjället och bilder har tagits men tyvärr inte av mig. På fjället är det lika vanligt med mobil i näven som skidstavar. Känslan av ledighet, vidunderlig vy och skidåkning a la top notch måste förevigas. Vi måste bevisa för oss själva och för systemet att vi har ett värde. Och värdet består inte i att ha upplevelser utan i att omvandla dem till fritt flytande data. Upplevelser har inget värde i sig.

Jag läste om allt det där mellan passen, väldigt intressant, om dataismen. Om att livet är information i rörelse och att livets mening är att vidga, fördjupa och sprida informationsflödet i världen. Så vad kan man få ut av den här biten av text? Att hamburgaren ska ätas på Heim gastropub men att jag inte besökt lillehammer bryggeri. Att tiden försvinner med lätthet ute på fjället. Att lillehammer är värt att besöka. Och vill ni se tjusiga bilder så öppna eran istagram app och sök på #sjusjoen det är vackert.