Vad var det som hände? Tom blogg och ansvaret vilade på mina axlar, jag som brukar vara den första att artikulera svordomar när Arvids rader uteblivit. Det ska liksom bara vara där, när man tittar efter, holavedsraderna. Men hänt är hänt och ingen vet vad som egentligen hände men sanna mina ord jag hade skrivit, med bibelcitat och allt.

Inlägget var en kärleksförklaring till min sjukgymnast som stöttat och manat på under hela året. Varannan vecka från Mars till december. Nästa gång jag ska träffa henne är den andra januari och det är troligtvis för sista gången. Det här året har varit väldigt bra för min kropp och för mitt framtida idrottande.

Visst var det lite stelt och ovant men jag kunde springa igen. Vilken känsla. Vid efteranmälan tog man sitt gamla liv tillbaka. Sprang progressivt vilket alltid gör det hela till en roligare upplevelse. Gillar banprofilen på Öis nya elljusspår, där får det bli fler tävlingar! Se det som början på en tradition PeterNilsson.

Bibelcitatet jag byggde mitt borttappade inlägg på var från den femte Mosebocken och gick ut på att man ska följa herrens råd för att få skörda sitt vin och sin olja. Att man inte ska dåra sig för då mister man regnet och som följd hela skörden. Man säger att goda råd är dyra men har man bara öronen på glänt så är just goda råd ingen bristvara människor emellan. Det svåra är att lära sig innan erfarenheten, det är liksom i fel ordning. Det måste vara så nära en naturlag man kan komma att man ska leva sig igenom hela Tarokortleken.

När jag vaknade i onsdagsmorgon så kände jag mig lite krockad. Lite smärta lite värk. Helt naturligt då jag bara joggat fem gånger inför kretsmäterskapet. Det vore att dåra sig att tro att löpningen skulle komma smärtfritt och att man skulle vara tillbaka nu. En prestations starkaste känsla är inte tillfredställselse, som för övrigt är en väldigt liten känsla i ett människoliv. Den starkaste känslan är begäret efter Mer. En uppretad hunger. Snabbare, starkare, bättre. Comebacken är genomskådad och jag återgår till att lufsa runt i skogen. Löpning hör ju våren till.

Petter Northug kan avsluta karriären på samma sätt som han började den. Med att inte bli uttagen till OS . Mycket avgörs i helgen. Trevlig helg.