Underbara dagar, afrikanska vindar som blåst upp stoff från härjande bränder i Portugal och Spanien. Man kan riktigt känna att det är eldhärdsvindar, ni som stått nära en eld och känt värmen mot kinden vet vad jag snackar om. Jag överdriver lite nu, småljuger faktiskt. Allt det faktiska är en överdrift.

Tycker strutsabacken verkar lite brantare iår, någon som känt lika dant? Måste ligga något fysiskt fenomen bakom det hela. Kanske har Huskvarna satt sig vad vet ja. Det har säkert nåt med sandbankarna att göra.

Har iakttagit ett förutfattat beteende hos en kompis. Han vrider alltid på duschreglaget innan han känt på vattnet. Det första vattnet är ju alltid kallt och varför skulle inte personen som duschat före honom duschat i en behaglig temperatur? Man får god lust att läxa upp honom men ja törs inte. Han kan såndär härskarteknik. Hur som helst så får man aldrig något jobb på Ikea med sådant beteende. Han hade åkt dit direkt i Kamprads salt-test.

Det skryts nåt djävulskt i byschan för tillfället. Jag lägger mig inte i, faller inte i den fällan. Imorse bodde den ene som är värre än den andre i ett så jävla stort hus, riktigt stort. Så stort så man måttar det lite på samma sätt som en fisk när man berättar om det. När hantverkarna renoverade tog det nästan ett år. Vad dyrt tänkte ja för mig själv men brydde mig inte nämnvärt, på eftermiddagen fick ja höra att av den andre att den ene bor i en hyresrätt på Ekhagen.

Det där med att flytta ut i skogen och ägna sig åt någon sorts verksamhet som man aldrig tar sig tid till i vardagliga livet ligger varmt om hjärtat, speciellt det manliga hjärtat. Trött på samhälle, trött på folk, trött på sinegen illusionistiska oduglighet, tar till tältet ett år. Ni har väl läst Walden, han hade ju iochför sig en stuga men ändå litteraturklassisker. Någon som däremot hade ett tält var Andreas Doppler i Erlend Loe’s roman Doppler. Jag läste den ihelgen efter ett guldtips och vilken underhållning. En bok jag verkligen rekommenderar. Livet känns lite lättare efter den.

Det blir inget skogsliv för mig i det närmaste men hoppas starkt på en resa till Norge mellan Jul och Nyår. Funderar på vart? Sjusjoen, Lillehammer eller trysil?