Att sluta snusa måste vara ett litet helvete. Man är inte direkt avundsjuk. Vet själv hur jävligt det var att börja, kämpade länge och väl men lyckades aldrig fullt ut. Det blev ingen ring på mina jeans.

Man måste elda på varandra och dra sitt strå till stacken, alla uppgifter betyder något. Försöka bli vuxen.

Det var en fotbollstränare som pratade på radion häromdagen, det var mycket bra, så bra att jag borde lyssna på det mer än i förbifarten. Gruppdynamik och laganda, gemensamt mål och förträfflig resa. Bollen innanför strecken betyder så mycket, för så många.

Man får kämpa på. Personligen så trodde jag att det var dags att rulla ut med grabbarna och höra stavspetsljudet igen men BAAM den släggan visste vart den tog! Dom klädde av mig in på bara skinnet, jag såg stjärnor mitt på förmiddagen, ändå tryckte dom i mig gels och nävarvis med russin. Konstgjord andning funkar ett tag men tillslut så träffar skiten fläkten.

Oskar klev innanför dörren och frågade vad jag sysslade med när jag stod som en borttappad i ett gathörn. Gratinerad blomkål och korv, det lever man gott på.

 

Vad kan man göra mer än att bita ihop och komma igen? Imorgon igen, igen, igen.

Bob Dylan var kanske ingen lagspelare men en förträfflig spelare. När Martin Scorsese förevigade The bands avskedskonsert den 25 november 1976 så blev det återigen livat när Dylan inte ville få sin medverkan filmad, en medverkan som var själva finalen på kvällen, det blev liv i luckan och dom som betalade för kalaset hade blivit lovade Dylans medverkan. Stämningen blev tråkig och nästan chockartad tills handlingarnas man klev in och utbrast ”Get out there, or I’ll kill you”. Dylan tog sin säregna attityd och gick ut på scenen och vi kan se bristen på glöd och betoning och blicken i Robbie Robertsons och Levon Helms ögon berättar allt om hur smidigt det gick till. Det är precis på slutet. Men vilken låt, vilken text.

 

May God bless and keep you always
May your wishes all come true
May you always do for others
And let others do for you
May you build a ladder to the stars
And climb on every rung
May you stay
Forever young

Forever young
Forever young
May you stay
Forever young

May you grow up to be righteous
May you grow up to be true
May you always know the truth
And see the lights surrounding you
May you always be courageous
Stand upright and be strong
And may you stay
Forever young

Forever young
Forever young
May you stay
Forever young

May your hands always be busy
May your feet always be swift
May you have a strong foundation
When the winds of changes shift
May your heart always be joyful
May your song always be sung
And may you stay
Forever young