Man har målat in sig i ett hörn när man uttalat att man ska skriva om musik & kärlek hela sommaren. Men  vad gör man? Man sätter sig ner och arbetar. Enkelt, hårt och målinriktat. Det mesta av min barndoms skolgång fördrevs i skamvrån under lektionstid och i utvisningsbåset under rasterna medans snickerboa var min hemvist under helgerna. Vad gör man? Tillslut sätter man sig ner och börjar arbeta, utarbeta en flyktplan, en väg ut på dom sju haven. Drömmer om en vind till sitt segel.

Man finner tröst i definitionera. Vida begrepp och mysterium. Jag är så innerligt trött på ordet illusion och de förbannade fysikerna att varje gång jag hör ordet så kräks ja, helst på skorna till en fysiker. Är kärlek en illusion? Jag vill inte att det ska vara det, men det är mer för att jag gjort fysikerna till mitt livs fiende. En kamp till livets slut. Behöver det förklaras, begreppet kärlek, naturligtvis, vad ska du nu skriva?

Man får återanvända slitna uttryck, man får gå lacanskt, den som älskar saknar något, svårt att veta vad, men något, den som blir älskad vet inte varför, bara att något gör hen attraktiv i en annans ögon. Kanske är ögonen helt oskyldiga? Men man kan hålla sig för skratt när älska är att ge något man inte har till någon som inte vill ha det.

Glöm aldrig bort att kärlek är en handling, och där i ett samspel. Så i kärlek och njut av skörden, klappa till en fysiker om du ser en, hälsa från mig.

Jag tänker på samspel idag och går till musiken. Vi ska kolla på en musiker som heter Donnie Herron. Han spelar här Pedal steel, vilket är av liggande gitarrtyp, man slår an strängarna med ett plektrum med ena handen och med den andre drar han ett spetsstål över och då uppstår ett ljuvligt glidande bakgrundsljud som låter som ett rum fyllt av kärlek känns. Om ni tittar noga så ser ni, speciellt på slutet, att hans högra fot pumpar upp och ner på en pedal, den spänner och slackar strängarna så att ackordbyterna blir helt steglösa i ljudbilden.

Precis som i kärlek kräver ett samspel med Bob Dylan ett koncentrerat samspel. Alla som vet, vet vad som krävs för att spela piano stående. I kavaj och skinnbrallor. Kolla på samspelet, och lär er något utav det.

 

When the rain is blowing in your face
And the whole world is on your case
I could offer a warm embrace
To make you feel my love

Whee evening shadows and the stars appear
And there is no one there to dry your tears
I could hold you for a million years
To make you feel my love

I know you haven’t made your mind up yet
But I would never do you wrong
I’ve known it from the moment that we met
No doubt in my mind where you belong
I’d go hungry, I’d go black and blue
I’d go crawling down the avenue
And oh, there’s nothing that I wouldn’t do
To make you feel my love

The storms are raging on the rolling sea
And on the highway of regret
The winds of change are blowing wild and free
You ain’t seen nothing like me yet
I could make you happy, make your dreams come true
Nothing that I wouldn’t do
Go to the ends of the earth for you
To make you feel my love

Öppna gärna eran Spotify app och lyssna på låten där, live är live och genomgånget och förfinat är genomgånget och förfinat.

Tacka tålamodet.