Ännu ett stadslopp går till handlingen, denna gången slutade det med en vinst och ett nytt banrekord. Hade förhoppningar om en dubbel för Holaveden men Oskar höll inte ihop det hela vägen och i mål slutade han som femma.

Direkt från start satte Andreas Davidsson från Högby fart. Jag visste att han skulle springa halva distansen så jag tyckte det var en perfekt rygg att gå med för att få en bra start på loppet. Efter fem kilometer hade han och jag 16:07, en lite lugnare öppning om man jämför med Eksjö som öppnades på 15:42. När halva loppet var passerat  tackade jag Andreas för dragjobbet sedan tog jag det lite lugnare för att vänta in Martin Lundkvist som jag hörde kom älgandes bakom mig. Han la sig kloss i rygg resten av loppet, men jag märkte att när jag väl tryckte på lite fick jag lucka som han fick svårare och svårare att täppa igen ju längre in i loppet vi kom. Därför sprang jag med gott självförtroende sista biten och laddade för en långspurt sista kilometern. Men viss oro fanns, man vet aldrig hur stark den bakom är. Ett psykologiskt spel där det gäller att ha gott självförtroende och intala sig själv att den bakom/bredvid är precis lika trött. Vid 9 kilometer tryckte jag på och mycket lägligt kom en ganska rejäl utförslöpa där man kunde spegla sig i skyltfönstren från butikerna. Där såg jag hur Martin släppt en större lucka och precis efter det vände man nästan 180 grader upp mot en ganska kuperad målraka som var nästan 600 meter lång. Riktigt roligt att få gå in själv där och veta att man sprang mot en säker seger, men ett annat år hade det varit roligt om det blev en ordentlig kamp där.

Nu väntar en lugnare vecka innan jag springer SM-milen i stockholm på torsdag. Jag har blivit tilldelad startnummer 18, och målsättning är att placera mig bättre än så. Tittar man på fjolårets resultatlista borde det gå om jag klarar att springa på nytt PB. Det vore väldigt roligt att få gå under 32 minuter denna veckan. Vi måste också passa på att tacka muskelbygget.se i vimmerby för underhållningen och chokladen. Vi ses nästa år igen. Ett tips för sommaren är om ni är i krokarna, att titta in i butiken vid torget och snacka med killen bakom disken. Det sägs att det finns schysta kläder där.

http://www.vimmerbytidning.se/sport/ovrig-sport/bildextra-fran-vimmerbyloppet-20170609/

http://www.dagensvimmerby.se/sport/e/12993/vinnaren-hyllade-vimmerbyloppet-roligaste-malrakan-jag-sprungit/