”Konsten att vad det än gäller fina det som är bäst ägnat att övertyga”

/ Aristoteles

Man kan inte skydda sig från allt. Vi spelade in första säsongens sista avsnitt i Podcast versionen häromdagen. Det blev en upplevelse för alla inblandade. En retorisk konung. En landsvägens härskare. Det är svårt att intervjua en legend. En man som går från mun till mun.

Några enkla misstag och man är på djupt vatten. Knäsvag. Ber om att det ska vara slut.

Alla vägar bär till rom, men dom börjar också någonstans.

Mentala spöken har kommit till mig förut. En gång på Vasaloppet upplevde jag mig jagad av person X. Slet som ett djur. Gick igenom skärselden flera gånger. Upplevde Golgata. När jag väl fick vila i Moraparken så visade det sig att x varit flera minuter efter hela tiden. Något jag inte visste om. Det är lätt att tro att det inte betyder något, men där och då betydde det allt.

Världen hittar ibland balans, annars verkar det mest vara kaos. Sportens värld kan ibland hitta total jämnhet. Alla lärda som säger sig veta ljuger. Ibland går det inte utse en vinnare. Domaren eller bödeln om man så vill får säga sitt. Hade man fortsatt hade dom dödat varandra till slut.

En värdig final för mänsklighetens ansträngningsnivå.

Conor McGregor har vindens snabbhet och solens styrka. Sägs vara den bästa av de bästa. En keltisk krigare.

Nate Diaz konditionsmonstret som lärt sig tåla hur mycket som helst. Blir bara bättre och bättre pga av hans stil gör motståndaren sämre och sämre.

Ingen vet hur det kommer gå.

Jämnvikt är när det kan gå åt vilket håll som helst.