Nu fattas det bara ett guld i samlingen. Bronset hämtade jag hem i terrängen på Öland. Silverpengen igår när 1500 meter avgjordes i Habo. Båda gångerna har Omar Mohammed vunnit som tävlar för Högby. Killen är 17 år gammal. Han har något jag inte har, och det är väldigt svårt att träna sig till det. När det väl dras ihop till spurt så har han en växel till, ett kick som är väldigt svår att matcha. Jag måste avgöra tidigare om det ska gå.

Igår blev det ett typiskt taktiklopp, ingen ville ligga först och hålla fart. Tror första 400m gick på 71-72 sekunder ungefär, ganska långsamt med andra ord om man siktar på en tid runt 4 minuter. Då var det alldeles för många kvar i klungan så med 800 meter kvar gick jag upp och körde ganska hårt för att försöka bli av med så många som möjligt inför en spurt. Jag lyckades nästan.

Ett lopp som går fort från start till mål passar nog mig bättre. Då handlar det inte om att avgöra sista 50 meterna, utan det som avgör är om man tål att ligga på max  i 4 minuter. I tisdags var det ett sånt lopp, vi var fyra stycken som var sugna på att springa snabbt och struntade lite i placering. Då gick det 5 sekunder snabbare än vad det gjorde igår. Jag tror inte det är omöjligt att gå under 4 minuter i år, men kanske måste jag köra loppet på egen hand i så fall. Bara bomba från första metern…

1500 meter har blivit en riktig favorit, det är nog den roligaste tävlingsdistansen. Mycket taktik, att hamna rätt i klungan, att våga gå med när någon rycker eller stanna kvar för att spara på krutet. Farten, kampen om placering, mjölksyrafesten. Vissa lopp går snabbt från början, andra lopp väldigt långsamt. Väldigt roligt när man vet att man är i bra form och kan lägga upp taktiken på flera olika sätt.

Nu siktar jag in mig på 5000m, DM går vecka 28 och jag hoppas att vi blir några stycken som är sugna på att göra en bra tid och  inte bara springa om en bra placering. DM på halvmaraton går senare i september. Jag har lovat mig själv att inte anmäla mig till en halvmaraton igen om jag inte gör under 32 på milen, så jag för helt enkelt de till stt klara av det innan september.

Hörs hej