Håkans stund i livet, i ett konfettiregn.

 

Det är Johan igen. Som sönderslagen så verkar jag som bloggfamiljens nödlösning. Igår var det Arvid som behövde ett par extra tangentfingrar och då finns ja där, alltid redo. Skönt att vi kan gå tvärtemot samhällstrender där färre ska göra mer medans några aldrig släpps inför dörrarna. Det är kallt ute. Imorse hade vi köldrekord här utanför dörren, minus sju grader, och femton inomhus! Uppe onödigt tidigt och eldade i kaminen, drack kaffe och läste Don Delillo. Är han verkligen världens bästa just nu levande författare?

Lever pensionärsliv. Kryckade ner till landsvägen idag. Stod bara där nere. Luften i byn var som ett upprivet duntäckte, snöflingorna yrde vilt omkring mig. Jag bara fan mig, stod där omsvept av naturen, inkluderad i helheten.

En vän har tagit sig an att aktivera mig. Igår var vi ute och letade rådjur med billykterna och ikväll var i stan och kollade på hockey. Det är som om dom pratat om det och han förlorade i kluns eller sten,sax och påse. Han spelar och jag bara spelar med. Det kan faktiskt vara roligt och kul fast det inte är äkta och på riktigt. Hockey kan verka banalt men i stundens hetta är det lika äkta som allt annat. Brynäs var så överlägsna i första att jag är glad att dom vann. Men det får man väl inte säga i den här stan. Men kom ihåg att heja på ett lag är inkörsporten till ett vi & dom tänkande. Sunt? Lägg av, hv blå är dom bästa!

Nu hade jag inte för avsikt att skriva om mig själv utan om Arvid men det är svårt när så mycket i ens liv kretsar kring sig själv. Man umgås ju hela tiden. Arvid hälsar att han väger 69kg. Det gör inte ja.

Påskägg, när man plockat godbitarna så ska man slänga skiten. Nu går man och rycker i den där skafferidörren och äter äckligt godis hela dagarna. Vad är det för liv?

I eftermiddag hämtar ja pojken. Blir att äta lite och små prata lite om hur det fungerar där ute. En fundersam pojk det där. På torsdag kommer min vän igen, vi ska dricka folköl och sen ska vi skjuta luftgevär på burkarna.

Arvid älskar Håkan och jag älskar Plura så här får ni en kombo. Lyssna!

 

1 kommentar

  1. Vilken dänga. Jag var där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2023 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑