Flanörscyklist.

 

Nu har den anlänt, den himmelsblå cykeln. En kompis förtöjde den från cykelstället och bar in den i biblioteket, där har den stått sedan dess. Men det är nära nu.

Tre gånger om dagen, två alvedon och uppmjukning. I maka takt. Som att slänga sig själv i vatten, i väntan på uppmjukning. Måste köpa cykelskor och cykelbyxor.

På tal om cykelbyxor, en gång blev en flickvän uppringd av en tidigare pojkvän sent, någongång efter midnatt. På frågan var hon befann sig så svarade hon förvånansvärt uppriktigt varpå mannen ifråga utbrast ” Vafan, gillar du cykelbyxor eller?”

Cykeln jag nu köpt, för att bli killen i cykelbyxor på riktigt är inget obekant stycke metall. Någongång mellan högstadie och gymnasium cyklade jag och kompisen till Uddevalla för att beskåda Motocross VM. Det var någonstans kring tjugotvå mil. Jag lånade en cykel av Oskar kvällen innan. Det gick bra. Vi cyklade med ryggsäck och hade pastasallad med oss. Vi var såklart törstiga när vi kom fram och i brist på rutin så drack vi mest öl. Kanske enbart, minnet är lite defust. Tältet vi fått kört till platsen var såklart ett helvete till byggsats. Vi satte upp en pinne i mitten sen fick det räcka. Tältduken var som ett duschdraperi mot kinden när vi vaknade. Oslagbara tävlingar sen, Jonas Edberg tog starten i mx3 och berget kokade.

Cykeln bästa historia utspelar sig dock i kaxholmen. Bostadsområdet över affären är perfekt för intervaller både på cykel och rullskidor. Min polare var där och drog ett par rundor under en cykeltur. Allt för flåset. Det blev några varv och inför sista så satsade han rejält men var såklart trött och kom till att fästa blicken rätt ner i backen.  Varpå någon högst ovetande person parkerat sin bil med tillhörande släpkärra i kanten av vägen. Varpå min kompis påväg uppför i sin intervall kämpandes ivrigt mot bekvämlighetsdemonerna och BOOM! Han blir liggandes på släpkärran fortsatt med cykeln mellan benen. Lite chockad men mest förvånad.

Cykel är en farlig sport. Mark Twain skrev uppmanande i en reseskildring att skaffa cykel, du kommer inte ångra dig, om du överlever!

Den som lever får se.

1 kommentar

  1. Säger som jag alltid sagt, Kör försiktigt o titta framåt!

Lämna ett svar

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑