Vilket är ditt bästa konsertminne?

När somliga får den frågan behöver dom inte ens fundera, jag själv får däremot ta mig en längre stund av eftertanke. Har varit på väldigt många konserter, och har många fina minnen. Självklart sticker minnen då man själv stått på scen ut allra mest, hur pulsen har skenat och man känner det där ruset man kan få av att få spela trummor framför tusentals människor. Helt sjukt att jag har fått uppleva en sådan sak egentligen. Har sett väldigt många bra konserter på underground-scenen om man beskriver den så. Grunge, hardcore, metal gick jag på flitigt under några år i den gamla biosalongen som låg på Östra storgatan. Nu mer säljs det kläder i dom lokalerna.
29 november 2014 glömmer jag aldrig. Det amerikanska bandet Taking Back Sunday som jag lyssnat på i 10 år gjorde sitt första gig i Sverige. Efteråt sa jag att det var den bästa konserten jag varit på och det står jag fast vid än idag. Jag tror många höll med mig, det var något alldeles speciellt vi fick uppleva faktiskt. Fansen världen över har länge diskuterat huruvida bandnamnet anspelar på en religiös ton, att ta tillbaka söndagen – sabbaten. Detta är något bandet dementerat, men någon förklaring till ¨ta tillbaka söndagen¨ har de inte lämnat. Att påstå att söndagen är förändrad kan man dock hålla med om, den är inte vad den tidigare har varit. Vilodag är nästintill ett minne blott, även om de flesta av oss är lediga. Igår blev det tillexempel dubbelpass i löpskorna för egen del, hur mycket vila är det egentligen. Personligen tycker jag söndagen präglas lite för mycket av att måndagen kommer för snabbt inpå. Man liksom vaknar, äter lite kanske och så plötsligt är det dags för måndag igen. Och ännu värre blir det när någon med för mycket makt bestämt sig för att ta bort en timme av gårdagen. Kan man inte ta bort en timme mellan kl 15-16 på en måndag istället?

Lyckåsbacken gick bra. Tack till alla som kom och deltog. Jag är ca 30 sekunder bättre än vad jag var på julafton, det känns bra. En ny podd föddes igår, en riktigt spännande gäst som vi håller lite hemlig än så länge. En ledtråd är att han varit snabbast av alla någonsin på tävlingen som går nu på tisdag – 29:04 för att vara exakt. Jag siktar på att ta mig under en halvtimme, och har jag en riktigt bra dag tror jag att det kan gå vägen. Starten går kl 18:15 i Lekeryd, ni som har möjlighet att komma och deltaga borde verkligen ta chansen att göra det. Bättre träning än tävling finns inte, det kan vi väl enas om.