Arvid och höften – del2

Sjukgymnasten gav sitt utlåtande i fredags. Det blev en riktig käftsmäll till diagnos. Hon yrkade på nödslakt, ungefär. Vi gjorde några övningar så att hon fick skratta åt mina svaga höfter. Katastrof. Skakade på huvudet. Ett husbygge blir inte bättre än den sämsta hantverkarn som Palle sa i tisdags, och mina höfter verkar vara klåparen i detta fallet. Kanske har vi hittat roten till problemet, det återstår att se helt enkelt. I höst ska jag bygga upp kroppen ordentligt, sakta men säkert.

Samtalet i tisdags, efter skidgången och under tiden vi intog varsin kebabrulle, var något att verkligen minnas. Detta är för bra för att inte spela in tänkte jag och efter ett tag tryckte jag REC på mobilen och spelade in samtalet efter två timmar. Jag missade en hel del, men det räcker gott och väl som ett pilotavsnitt till holaveden podcast, vem vet. Vi pratade om vad som driver oss som idrottare. Strävar vi efter prestationsmål eller resultatmål. Det var inte en helt enkel fråga och jag tror inte vi enades riktigt heller. Men måste man komma fram till något när man diskuterar? Mycket åsikter, mycket samtal, det är huvudsaken. Ni borde verkligen få höra, ska fixa till det där pilotavsnittet.

Therese Johaug har dopat sig. Omedvetet eller inte. Likabra att vi säger som det är och inte hittar på en massa konspirationsteorier. Anabola steroider rätt in genom läpparna. Man undrar ju egentligen vilka läppar hon har smörjt in eftersom det gav utslag via urinprov. Testas man positivt för anabola borde man stängas av direkt, svårare än så är det inte. Det kvittar om man fått i sig det av misstag eller inte. Har man problem med solbrända läppar kan man börja med något enklare, inte gå på dom tunga grejerna som det står doping på direkt. Idomin är bra. Försvarets är också bra. Framförallt är dom inte dopingklassade.

Vi återkommer om Robin Werner. Men jag håller med, han har sett ovanligt lätt ut på sistone. Astmamedicin? Läppsalva? Dricksvattnet i ölmstad? Holaveden undersöker vidare.

10 kommentarer

 1. Vad är det för värld vi lever i?
  Man kan inte käka kebab och snacka skit utan att hamna på internet!

 2. Hur många av er som läser bloggen tror att Johaug skulle gråta så hon knappt får luft om hon medvetet hade dopat sig?
  Jag tror det var omedvetet men hon är trots det ansvarig.

  • Jag tycker det är ett halvtaskigt skådespel för att försöka få till ett trovärdigt alibi. Och bevisligen har hon lyckats. I stort sett INGEN i Norge tror hin har dopat sig. 20% har till och med ökat förtroende för förbundet antidoping-arbete..

 3. Man kan ju gråta för att man blivit påkommen också…

 4. Vilken kebabrulle är enligt er godast i trakten? Har ju rätt dålig koll nuförtiden då det var längesen jag bodde hemma. Men tar gärna ett gäng när jag hälsar på. Häruppe i Sthlm har man fått se till att göra sin egna kebabsås då sånt nästintill är obefintlig och annars oätbar.

 5. TJ har inte dopat sig enligt mig men hon hade en dopingklassad substans i kroppen. Sen hade jag fel när jag trodde hon använde salvan bara en dag, det var tydligen under 2 veckor. Har någon frågat henne om hon har känt sig starkare den tiden?

 6. Hon har anabola steroider i blodet! Alltså dopad! Ingen har tvingat i henne det. Hon har smetat på salvan själv. Medveten om innehåll eller ej spelar ingen roll. Det är hennes eget ansvar. Svårare än så är det inte.

 7. Bra idé! Det gör vi. Bästa kombon. Långpass och rulle:)
  Biblos är god. Där har jag varit.

Lämna ett svar

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑