Nattligt besök

I fredags kväll ringde Erik Wickström. Tydligen hade han trötta ut sig i den kungliga huvudstaden och letade natthärbärge innan ögonlocken slog igen på Europaväg 4 i södergående riktning. Bäddsoffan stod redo och vi bjöd honom på en kulinarisk frukost. Erik är troligtvis den först jag sett blanda jordnötssmör och honung på sina mackor. Jag försökte övertala honom till start i ÖIS-loppet men icke. Det är alltid roligt att få besök av Erik då han alltid har något han vill diskutera.
 
När Erik dragit vidare styrde jag den lilla vita bilen mot ÖIS-gården. Mötte Palle i hög fart i Linnehultet. Han hade tydligen lyckats göra lördagen till en logistisk mardröm. ÖIS-loppet är en upplevelse, det liksom luktar löpglädje. Eller va det liniment?
 
Jag var lycklig. Jag hade ”dagen” när man behöver den som bäst. På ÖIS-loppet. Kuperingen som börjar efter 5 km är brutal. (Det är inte platt fram till 5 km heller ska kommas ihåg). Men i lördags hade jag känslan. När klockan pep till förvånades jag varje gång hur många kilometer vi sprungit redan. Kilometrarna kom liksom till mig. Jag vann över backarna. Jag ville liksom bara att det skulle komma fler.
Jag hade släppt Oscar och Johannes efter några kilometer och sprang med Världsmästar-Peter och Daniel ”Dolla” Nilsson. När de riktiga stigningarna började började vi plocka in på Johannes och efter ett tag fick jag en lucka på Peter och Dolla. På toppen gick jag ikapp Johannes och uppför nästa stigning upp mot Berg så släppte han och jag var själv på andra plats. Sista kilometrarna går utför på ÖIS-loppet så nu var det bara att öppna spjällen för att inte släppa upp några bakifrån. Peter låg en liten bit bakom men tog inte in något direkt.
Jag kunde hålla undan och ta andraplatsen och få lite revanch på Peter, Johannes och Dolla efter sista helgernas förluster mot dom i Löprallarn och Lidingöloppet.
Ibland är det härligt att springa, i lördags var en sån dag!

6 kommentarer

  1. Mycket starkt sprungit i lördags! Grattis till andraplatsen.

  2. Starkt av dig Oskar, bara synd att det inte är Landsjön runt nu 🙂

  3. Grattis till en bra helg!
    Bra löpning i lördags i den tuffa "John Bauer skogen" och i söndags som dopfadder till ett barnbarn.
    En bra o minnesvärd helg.

  4. Ja du var riktigt stark Oskar! Hade inget att sätta emot då du flöt ifrån i uppförsbackarna…) Och inte långt efter Claesson var du heller. Grattis till andraplatsen!

  5. Synd att du inte fick med Wickström, det hade nog tightat till tätstriden ytterligare…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑