ÖIS-loppet i våra hjärtan

Andra helgen efter lidingöloppet känns lika given som risgrynsgröten på julafton. En blott fyra-årig tradition som verkligen blivit något alldeles extra, mycket tack vare peternilssons stora angagemang och kärlek som han lägger ner på just på den här helgen. Mig veterligen är jag den enda löparen som tagit mig i mål samtliga år, och jag har för avsikt att detsamma kommer gälla även efter idag. Förra året på Jätten Bule-loppet var det en löpare som gick imål för 46e året i rad, det vill säga alla år i loppets historia. Löpning är en uthållighetssport och att springa 46 år i rad är verkligen att vara uthållig. Jag ska utmana peternilsson. Imorgon gör jag min 5e start och jag tänker inte ge upp förräns loppet lägger ner eller jag själv kolar vippen.

Imorgon tror jag något unikt kommer hända på ÖIS-loppets. Två deltagre som aldrig tidigare ställt upp kommer placera sig på pallen. Johannes Eklöf och Oskar Lund, vi kommer uppdatera senare och se om jag hade rätt.

I övrigt finns många kändisar med på startlinjen och många av dessa har delat på pallplatserna genom åren. Ryktet går att Jonas Linderholm ställer upp, vilket vore mer än roligt ifall det stämmer. Den lättfotade terrängkungen är alltid saknad på den lokala löparscenen. Dessutom har han en seger i bagaget så han vet vad som gäller. Dolla och Oscar Claesson är med som båda tagit varsin vinst. Erik Holmberg är ute på en liten tävlingsturne med löparskorna i högsta hugg, så jag blir inte förvånad om han syns till. Jag och sluggern gör en gemensam satsning mot nytt PB för den nyinflyttade ölmstadbon. Det vi har gemensamt är varsin första plats tro det eller ej. Lars lundström har varit en flitig löpare på ÖIS-loppet men har under 2016 varit helt osynlig i resultatlistorna, högst oklart om han dyker upp men man vet aldrig. Även han har en vinst och föralltid inskriven i historiaböckerna. Pallen tror jag kommer stå mellan några av de förstnämnda löparna, men man vet aldrig. Brödrostlopp har en tendens att locka många efteranmöningar och vilka som står på startlinjen vet vi bara där och då. Hade varit kul att se en löpare som Anders Kleist springa den tuffa bansträckningen och se vilken tid han kan tänkas göra. Fredrik Backman är en löpare som jag också hade velat se springa ÖIS-loppet i toppform. En mer genomtränad löpare är svår att hitta.

Hur som helst. Det kommer bli grymt roligt att se hur det går. Jag själv kommer inte ha något med segern att göra men det ska bli roligt att springa oavsett. Att upprättahålla den fina sviten är mitt främsta mål när startskottet väl går. Eller startskott och startskott, det brukar va peternilsson som skriker KLARA, FÄRDIGA, GÅ!

Start 11:00 innan dess sänder vi live på https://www.facebook.com/holaveden

Mvh Arvid – Segrare i ÖIS-loppet 2012

(Man kan leva på gamla meriter) 

4 kommentarer

  1. Lokala "hemmalopp" är ju helt klart roligast att springa 🙂 ska bli en fröjd att ta ut sig idag!

  2. Loppet har sprungits 4 ggr men det är 6 personer som har vunnit ( linderholm, dolla, claesson, arvid, sluggern och lundström). Har några delat på segern ?

    • Helt klart ett faktafel i texten, men jag skrev inlägget 02:30 i natt så ibland rör jag ihop saker och ting. Sluggern har blivit bästa ÖIS-löparen två år i rad, men bara en 3e plats som bäst. Vad det andra felet är kommer jag inte på just nu, kanske är det så att dolla inte vunnit. Måste dubbelkolla mina blogginlägg innan de publiceras helt klart. / Arvid

  3. I ÖIS-loppet är alla vinnare! Det märks på prisbordet…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑