De saknade rullskidsspetsarna

Vasaloppet i vintras fick en bitter eftersmak för de som följde med i damernas uppgörelse. Det råder delade meningar vad som egentligen hände, men en kille fick stå som syndabock strax efter målgång. En incident som egentligen inte var något märkvärdigt men som stack till i många ögon hos de som satt och tittade. Sedan dess har vi saknat rullskidspetsarna som avger det där säregna ljudet på vistakullevägen. Man brukade se honom staka förbi på sitt egna sätt för att sedan se honom påväg tillbaka någon timme senare. Rasmus Ax trodde vi hade lagt skidorna på hyllan efter att ha fått hela vasaloppsledningen emot sig. Holaveden har nu grävt fram att kärleken fört honom till Aneby och de där rullskidsspetsarna får hugga fram på nya asfalterade träningsrundor. 
 
Det var första gången jag pratade med Rasmus när vi möttes i omklädningsrummet på berget. Han för att byta om och åka hem, jag för att byta om och bli trött. Mycket ödmjuk kille som verkligen gav ett lugnt intryck. inte hade han lagt ner efter det som hände i vintras. Visst sved det till att bli diskad och hatad efter att ha gjort sitt livs lopp, men det är bara att bita ihop och göra jobbet till nästa säsong. Jag frågade om en bild jag hade sett. En bild på ett brev hemskickat till honom, och det visade sig att det var helt autentiskt. 
 
 
 
Det värsta av allt är att det bara var ett av flera brev Rasmus fick hemskickade till sig. Utöver detta fick han även brev till sin arbetsplats där avsändaren ansåg att han inte var lämplig för sitt jobb på smålands indrottsförbund och borde få sparken. Jag säger bara herregud. Tänk om dessa anklagelser hamnade hos en person med dålig självkänsla. En person som faktiskt tar åt sig av anklagelserna och istället väljer att avsluta sin idrottskarriär. Det känns som ren tur att Rasmus tog breven med en klackspark och skrattade åt det hela, men det hade absolut kunnat vara tvärtom. Förmodligen har det nog varit jobbigt för honom också, men det avslöjar man väl inte för en okänd kille man nyss träffat i ett omklädningsrum på huskvarnaberget. 
 
Hoppas den kommande skidsäsongen blir den bästa någonsin för dig Rasmus, det är du värd!
 

3 kommentarer

  1. A den som skrev brevet är ju helt enkelt mindre funtad! Alernativt allmänt dum i huvudet.

  2. Helt klart en arrangörsmiss. Tjejerna hade blivit lovade eget spår att spurta i… dom fick en liten liten skylt (som ingen såg) som talade om vilka spår som var för killar resp. tjejer. Ingen skugga över Rasmus.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2023 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑