Gästinlägg – 100 meter skierg

Skribent; Marcus Öhrn

Investerade i en SkiErg för drygt 1,5 år sedan. Det behövdes förvånansvärt lite förhandling med min fru för att få göra köpet. Min investeringsansökan var troligen inte supertydlig. Ska jag vara helt ärlig framgick det nog inte ens hur mycket den kostade – utan jag berättade lite om fördelarna med ett köp och sen var den bara att klicka hem från lämplig nätbutik. Trots att vi har haft gemensam ekonomi i över 10 år så har hon aldrig fått full insyn gällande mina ”sport & fritidskostnader” och tur är nog det…
Jag är i alla fall nöjd med köpet och förutom en del träning så har den även gett mig möjlighet att utmana släkt, vänner och annat löst folk som hälsar på. Utmaningen består av att köra 100 meter så snabbt som möjligt. Självklart finns det en dokumenterad resultatlista på alla som testat och det är ca 30 namn på den nu. Nedan har ni namnen på samtliga som mäktat med att dra en hundring under 20 sekunder:

1) Johan Laurentz 17,2 sek
Mäktig tid av en kille med noll skidvana, dock anmäld till Öppet spår 2017 och av SkiErg tiden att döma kommer det gå undan!

2) Oskar Lund 17,7
Klart bästa skidåkaren på denna listan men ändå ”bara” tvåa här, revanschsugen?

3) Marcus Öhrn 18,0
Väldigt nöjd över att (för en gångs skull) ha lillebror bakom sig i en resultatlista

4) Arvid Öhrn 18,1
Antagligen mindre nöjd över ovanstående faktum

5) Fredrik Klaar 18,8
Kommer nog cykla mindre och staka mer innan han gör ett nytt försök

6) Niklas Rohlin 18,8
Näst snabbaste Gisebo-bon, krökte inte ens på ryggen när han körde = bra krut i armarna!

7) Simon Dahl 19,0
Klart snabbaste Göteborgaren på denna lista. Hade nog dock fastnat i en dopingkontroll då han ”tvingades” dricka några öl innan start…

8) Janne Carlsson 19,0
Van Vasaloppsåkare som brukar få upp farten först efter 6mil, men visade här att han kunde vara snabb även på korta sträckor.

Kan tillägga att Sofia (hon som gav tummen upp till investeringen) leder damklassen på 22,9 – kanske snart är dags att anmäla henne till tjejvasan. Slutligen kan jag meddela att listans jumboplats innehas av den störste kämpen, minns jag rätt så hade Vidar inte ens fyllt 3 när han tog sig i mål på 71 sekunder blankt.

Vill du testa hur du själv står dig på en hundring är du välkommen till Alängsvägen 12.

2 kommentarer

  1. Imponerande att se Lau i topp i ett så celebert sällskap!

  2. "Hopp&lek-kontot" gäller båda hållen, eller hur Sofia 😉 // Louise

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑