Idag vaknar jag upp som en semesterfirare. Äntligen. Värmen har äntligen kommit och det ska bli några sköna veckor med lite resor, träning, bärplockande och slappande.
I veckan styrde jag kosan mot holavedens mossar för jakten på det orangea guldet, hjortronen. Dom satt där dom brukar. Precis lagom mogna och stora.
Att traska runt i skogen och på mossen en fin sommarkväll är själabalsam. Solens guldiga strålar som letat sig ner mellan trädkronorna reflekterar sig i en vattenspegel. Allt är grönt och frodigt. Ibland får man se ett judashjortron som ofta avslöjar 10 st till när man väl böjt sig ner för att plocka.
På stigen ser man spår efter löpskor och fantasin börjar skena om vem det kan varit som sprungit där. Ett par Inov8 hade lämnat tydliga avtryck i hjulspåret som fortfarande var lite fuktigt. Jag uppskattade storleken till 42-43. Löpsteget verkade vara normalt, utan varken för mycket tå eller hälisättning… Är det tillåtet att använda åtelkameror för att övervaka andra löpare tro..?