En femtusing med bitter eftersmak

Femtusen meter på bana. Riktig löpning som jag sa till Micke Edgren när jag tipsade om loppet. Efter loppet gick han därifrån som pånyttfödd var min känsla. Nyfrälst av löpning. Minus 15 kilo sedan skidsäsongen och det både syns och märks. Löpning när den är som bäst. Femtusen meter är över fort men man hinner ha kul på vägen. Ikväll tog det 15 minuter och 42 sekunder, ungefär lika lång tid som det tar att få en pizza. Men under den dryga kvarten hinner man genomgå mycket. Jag kan bara föreställa mig hur det känns att dubblera och köra en riktig 25-varvsfrossa. 

Har man inte provat banlöpning vill jag verkligen slå ett slag för det. Det är smärtsamt men ändå bland de roligaste tävlingarna jag sprungit. (Det är väl ofta smärtan vi vill åt inte sant?)  I dessa tider tror jag vi behöver skala av löptävlingar i stort och återgå till det enkla. Våga avstå elstängsel och gyttjebrottning och prova istället ett banlopp i sommar. Du kommer inte ångra dig. Ibland när jag hör folk ”skryta” över tuffa trail-tävlingar eller såna lopp där man får möta en gladiator på slutet brukar jag fråga; ja, men asså har du provat bana det är sjukt jobbigt? 
Våga. Bara anmäl dig. Det är en utmaning. 
Vilar lite

Jag fick med mig en grill hem. Det var min andra grill jag plockade hem efter en tävling på råslätt. Efteråt såg jag hur Sverige åkte rakryggade ut ur EM. En riktigt bra match ärligt talat. Tråkigt att det gick som det gick, men skjuter man första skottet på mål i tredje matchen har man inget i 8-delsfinal att göra. Det som grämer mest är första matchen mot Irland som va pissdålig. 

Palle supportrar som vanligt EXCEPTIONELLT bra.  Efteråt är han genuint intresserad av tider och tankar under loppet. Alla borde få ha Palle som support någongång, det är fantastiskt. 

5 kommentarer

  1. Grattis! Vilket blir nästa lopp?

  2. Så är det arvid..jag fick ngn nostalgisk känsla från barnsben när jag och palle var där och tävlade! Jag kommer iaf stå på den startlinjen igen den 14 augusti. hoppas du gör det med:)

  3. Vad är det för lopp 14 augusti?

  4. Adam- det är kretsmästerskap.

  5. 10 augusti…ber om ursäkt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑