Hamburgereresan

Hamburgarnas förlovade land. Det var dit vi åkte för att känna av den riktiga storstadspulsen, äta riktiga hamburgare, åka taxi på Times’ square, cykla runt central park, gå vilse i Brooklyn och till slut förlova oss. Vilken resa, vilken tjej. 

Shake Shack – dag 1
Den första burgaren intogs med detsamma. Ett ställe vi spanat in sedan tidigare och som vi visste låg nära hotellet. Drivs som en kedja men kvalitén på burgaren visade något annat. Jackpott på första stoppet. Maten var klar 5 minuter efter beställning och restaurangen hade den rätta känslan. Bra fart hos personalen och mycket valmöjligheter på menyn, ett sånt ställe vi borde gått till för en andra runda men tiden var inte på vår sida. Ät på Shake Shack om ni stöter på det. 
Gemensamt betyg A&L = 8,5/10

The Herolds – dag 2 

Resans andra burgare intogs i en något finare resturangmiljö. Ett sådant ställe med annat på menyn utöver burgare. Räkna med att det kan ta tid att få maten när ni får en sådan meny i händerna. En well done-burgare tog närmare 40 minuter att få på bordet och under den tiden hinner förväntningarna byggas upp en hel del. Jag tycker nog inte att det höll denna gången. En god burgare med mycket hjärta i tillagningen. Det fanns svamp, rostad och karamelliserad lök, två sorters ostar, bacon, restaurangens egna sås och så givetvis grundingridienserna bröd och kött. Köttet var utan tvekan det tråkigaste och det kändes som det var för många kockar på en soppa…eller hamburgare. Det var för mycket av det goda helt enkelt. The Herolds försökte för mycket, men det blev platt fall istället. 
Gemensamt betyg 5/10

Five Guys – dag 3

Tredje dagen firade vi en ring på fingret med att smälla i oss ca 3000 kalorier var. Här intogs resans första milkshake och den var H I M M E L S K. Oreo-shake på five guys välkommen in på topplistan i mitt liv. Burgaren och serveringen var riktigt flötigt, precis som det ska vara. Pommesen var nedslänga i påsen och under låg våra hamburgare inrullade i aluminiumfolie som smakade ljuvligt. Inredningen skrek 50-tal och en förlovningen kunde inte firas på ett bättre sätt. Full pott tack vare helhetskänslan med inredning, mat och efterrätt. 
Gemensamt betyg – 10/10


 

Bryant Park – dag 4
Det gick upp för oss att läsförståelse saknades något när vi fick ut en rejälare macka istället för hamburgare när vi satte oss i Bryant Park på fjärde dagen. En rostad macka med hamburgare på toppen. Det kanske var lika bra att bryta trenden och få i oss något annat. Smaken var inget jag reflekterade över, så förmodligen ganska tråkig. Men i bryant park smakar det mesta gott, speciellt om det är fint väder och du får se en solnedgång spegla sig i husfasaderna. 

NewArk AirPort – sista 
Sista burgaren. En klassisk flygplatsburgare. Halvfabrikat, tråkigt bröd och smaklös. Men där och då var det precis vad jag behövde. Hunger ÄR den bästa kryddan, ni har väl sett Alive? 

En sista oreo-shake innan planet lugnt och säkert förde oss tillbaka till svensk mark. En oförglömlig resa, helt klart. Tack New York och tack Lovisa. Nästa gång kommer jag och springer ett marathon och provar ännu fler hamburgare, det är något jag ser fram emot redan nu! 
/ aö 

7 kommentarer

  1. Förlovningtider?Grattis till er!

  2. Grattis grattis!! ?

  3. ❤️❤️❤️

  4. Dags att börja med Pb burgare nu då.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑